• Фондовите фючърси са плоски след заглушена сесия на Уолстрийт

  Фондовите фючърси са плоски след заглушена сесия на Уолстрийт

  Американските фючърси на акции отбелязаха незначителни промени в четвъртък сутринта.

  Фондовите фючърси са плоски след заглушена сесия на Уолстрийт

  Фючърсите за Dow Jones Industrial Average бяха непроменени. Фючърсите на S&P 500 и Nasdaq 100 се увеличиха незначително.

  По време на редовната сесия Dow с 30 акции се повиши само с 25,07 пункта, затваряйки на 34 600,38. По същия начин S&P 500 и Nasdaq Composite приключиха деня с 0,14%.

  „Не е ясно дали плоският индекс S&P 500 от тази седмица е продължение на почивката през празничната седмица“, каза Крис Хюси от Goldman Sachs. „Каквато и да е причината, пазарите остават нестабилни, особено след бонанса на капиталовите пазари и процикличните сделки за рефлация/възстановяване, характеризиращи ценовите действия до май.''

  Енергийните акции спечелиха най-много в сряда, като Occidental Petroleum се повиши с 2,67%, а Marathon Oil отчете 0,94%. Широкият SPDR ETF на Energy Select сектор се повиши с 1,86%.

  Пазарът, фокусиран върху връзката между инфлационния натиск и възобновяването на бизнеса в САЩ, може да бъде задържан преди публикуването на доклада за работните места в петък, който вероятно ще покаже допълнителни 671 000 неплатежни ведомости през май, в сравнение с 266 000 работни места, които са били добавени преди месец, според икономисти, анкетирани от Dow Jones.

  Яростта на търговията с AMC продължи в сряда, като акциите скочиха с повече от 95% преди затварянето и се повишиха с още 7% след часове.

  Други също отбелязаха скок, включително Bed Bath & Beyond, който завърши с 62% по-високо, както и Blackberry, чиито запаси се увеличиха с почти 32%. GameStop нарасна с 33,2%.

  Goldman Sachs Nasdaq Composite Dow Jones Фючърси на акции GameStop AMC

  Оценка на новината

  5.00