• Ралито на AMC Entertainment продължава

    Ралито на AMC Entertainment продължава

     Акциите на веригата киносалони скочиха по време на разширената търговия в сряда.

    Ралито на AMC Entertainment продължава

    AMC Entertainment нарасна с около 7% след камбаната.

    Ходът идва, след като AMC скочи с 95% в редовната търговска сесия в сряда, за да затвори на рекорд от 62,55 долара. Предишният рекорд на затваряне от $ 35,86 бе достигнат през 2015 г., според данните на FactSet.

    Акциите на AMC скочиха, когато достигнаха вътрешнодневен връх от $ 72,62, много над предишния си рекорд в рамките на деня от $ 36,72.

    Търговията беше спряна няколко пъти в сряда, тъй като акциите поскъпнаха с повече от 100% в един момент. В края на деня над 710 милиона акции си разменят ръцете. Това е почти двойно повече от броя на акциите на AMC в обращение. Средният обем на компанията за 30 дни е само 143 милиона акции.

    Инвеститорите на дребно - много активни във форума на Reddit’s WallStreetBets - ръководиха ралито на AMC, което привлече вниманието на ръководителите на AMC. В сряда компанията обяви нов портал за връзка с индивидуални инвеститори и предложи безплатни пуканки, ексклузивни прожекции и други привилегии на тези, които държат акциите му.

    Дивата търговска дейност в сряда бе факт, дори и след като инвестиционна компания разпродаде своя дял в компанията.

    Във вторник AMC разкри, че е продала 8,5 милиона новоиздадени акции на Mudrick Capital, последното от поредицата набиране на капитал за акциите. По-късно хедж фондът продаде всички свои акции на AMC с печалба същия ден, според Bloomberg News.

    рали скок AMC Reddit’s WallStreetBets Mudrick Capital

    Оценка на новината

    5.00