• Фючърсите на акциите с малки промени по време на сутрешната търговия

    Фючърсите на акциите с малки промени по време на сутрешната търговия

    Инвеститорите очакват доклада за месец май от Министерството на труда.

    Фючърсите на акциите с малки промени по време на сутрешната търговия

    Aмериканските фючърси на акциите бяха малко променени в ранната сутрешна търговия в петък преди майския доклад за работните места, който се очаква по-късно през деня.

    Фючърсите на Dow Jones Industrial Average поевтиняха с 18 точки. Фючърсите на S&P 500 и Nasdaq 100 бяха под равнината.

    Основните средни стойности затвориха по-ниско в четвъртък, тъй като печалбите в икономическите възвръщаемости бяха компенсирани от спада в технологичните акции. Индустриалната средна стойност на Dow Jones падна с 23 пункта, след като спадна с цели 265 пункта. S&P 500 се плъзна с близо 0.4%. Nasdaq Composite беше относително по-слаб, като поевтиня с повече от 1%, тъй като Facebook, Amazon, Apple, Netflix и Google-майка Alphabet спаднаха.

    Запасите от меми продължиха дивите си колебания в четвъртък, особено AMC Entertainment. Операторът на киносалона заяви в четвъртък сутринта, че ще продаде 11,5 милиона акции, само за да обяви няколко часа по-късно, че вече е завършил предлагането на акции, набирайки допълнителен капитал от 587,4 милиона долара.

    AMC затвори близо 18%. Други акции на мемове като Blackberry също изпитаха нестабилност в четвъртък.

    Инвеститорите очакват доклада за месец май от Министерството на труда за неселскостопанските заплати. Икономистите очакват в доклада да бъдат добавени 671 000 работни места през май, според икономисти, анкетирани от Dow Jones. През април икономиката добави 266 000 работни места.

    „Въпреки че предлагането на работна сила определено е проблем във връзка с високото ниво на разкриване на работни места, не бих се изненадал да видя повишена цифра в сравнение с очакванията, точно както априлската цифра беше толкова пропусната“, каза главният инвестиционен директор на Bleakley Advisory Group, Петер Буквар. „Ключът ще бъде и компонентът на заплатите, тъй като почти всеки ден чуваме нуждата на компаниите да плащат за работниците. Сега можем да видим до каква степен."

    „Данните за работните места през май ще бъдат ключов фактор за определяне на пътя на политиката на ФЕД през следващите месеци“, отбелязват икономистите от Citigroup. Те прогнозират 760 000 работни места за май и заявиха, че повтарянето на слабия доклад от април може да означава, че Федералният резерв няма да ограничи покупките на облигации до следващата година.

    Фед Nasdaq Composite Dow Jones Фючърси на акции

    Оценка на новината

    0