• Европейските пазари се отвориха по-ниско преди публикуването на американския доклад за работните места

    Европейските пазари се отвориха по-ниско преди публикуването на американския доклад за работните места

    Данните за продажбите на дребно в еврозоната ще бъдат публикувани в 10 ч. лондонско време.

    Европейските пазари се отвориха по-ниско преди публикуването на американския доклад за работните места

    Лондонският FTSE стартира с 20 точки по-ниско при 7050, германският DAX - с 35 точки по-нисък при 15 618, френският CAC 40 - с 21 пункта при 6 497 и италианският FTSE MIB - с 39 точки по-нисък при 25 390.

    Пазарът, съсредоточен върху връзката между инфлационния натиск и възобновяването на бизнеса в САЩ, е на върха преди пускането на доклада за работните места в петък, който вероятно ще покаже допълнителни 671 000 неплатежни ведомости през май, в сравнение с 266 000 работни места, които са добавени месец преди това, според икономисти, анкетирани от Dow Jones.

    На Уолстрийт, щатските фючърси на акции бяха малко променени при овърнайт търговията в четвъртък преди доклада за работни места през май. Това след нови данни за безработицата, публикувани в четвъртък, се появи по-добре от очакваното. За първи път исканията за обезщетения за безработица за седмицата, приключила на 29 май, възлизат на 385 000, в сравнение с оценката на Dow Jones на 393 000. Това отбеляза и първия път, когато исканията за безработица паднаха под 400 000 от първите дни на пандемията.

    Междувременно акциите в Азиатско-Тихоокеанския регион се смесваха в търговията в петък, тъй като инвеститорите очакваха решението за лихвения процент на Резервната банка на Индия.

    Обратно, в Европа няма обявени приходи, но данните за продажбите на дребно в еврозоната ще бъдат публикувани в 10 ч. лондонско време.

    европейски пазари DAX FTSE CAC 40

    Оценка на новината

    5.00