• S&P 500 с опити да постигне рекорд тази седмица

    S&P 500 с опити да постигне рекорд тази седмица

    Фючърсите на американските акции се отвориха ниско по време на сутрешната търговия в понеделник.

    S&P 500 с опити да постигне рекорд тази седмица

    Фючърсите на S&P 500 загубиха 0,1%. Фючърсите на Dow Jones Industrial Average бяха плоски, а тези на Nasdaq-100 се понижиха с 0,3%.

    S&P 500 отчита едва 0,2% от рекорда си в рамките на деня по-рано през май. Бенчмаркът напредна с 0.6% миналата седмица, за да увеличи печалбите си през 2021 г. до над 12%. Dow и Nasdaq също отчетоха печалба миналата седмица.

    Техническите акции бяха слаби в търговията на предпродажбени продукти, което малко претегляше настроението. Акциите на Zoom и Tesla поевтиняха с около 1%.

    Акциите на Visa бяха по-високи при предварителната търговия, като спечелиха 1% след надграждане от Piper Sandler.

    Докладът за работните места в петък показва, че равнището на безработица спада до 5,8% от 6,1% и че през май са добавени 559 000 работни места. Докладът беше възприет като достатъчно силен, за да запази доверието на инвеститорите в икономиката, но достатъчно лек, за да попречи на Федералния резерв да бърза да променя политиката си за лесни пари.

    Инвеститорите са фокусирани върху данните за инфлацията през следващата седмица, като индексът на потребителските цени (CPI) от май ще бъде публикуван в четвъртък. През април CPI се повиши с 4,2% спрямо предходната година, което е най-бързото увеличение от 2008 г. насам. Ако цените продължат да растат, това може да накара Федералния резерв да отстъпи от лесните си политики.

    През уикенда страните от Г-7 постигнаха споразумение за глобалната данъчна реформа, призовавайки най-големите корпорации в света да плащат поне 15% данък върху печалбата си. Това е по-ниско от първоначалното предложение на администрацията на Байдън за данъчна ставка от минимум 21%, което не спечели голям ентусиазъм в други страни. Основни компании, включително Facebook и Google, реагираха положително на споразумението.

    Запасите от меми ще бъдат отново под светлините на прожекторите тази седмица. Повечето от тези спекулативни акции, включително GameStop, AMC и BlackBerry, завършиха седмицата на червено, въпреки огромните печалби след променлива седмица на търговия.

    Dow Jones Industrial Average Фючърси на акции S&P 500  Nasdaq 100

    Оценка на новината

    5.00