• Фондовите фючърси с малки промени в ранната сутрешна търговия

    Фондовите фючърси с малки промени в ранната сутрешна търговия

    Запасите от меми продължиха ралито си в понеделник.

    Фондовите фючърси с малки промени в ранната сутрешна търговия

    Фючърсите на Dow Jones Industrial Average паднаха с 25 пункта, докато тези на S&P 500 и Nasdaq 100 се търгуваха на леко положителна територия.

    Dow падна със 126 пункта, или 0,36%, в редовната сесия в понеделник за най-лошото си ежедневно представяне от 19 май. S&P 500 поевтиня с 0,08%, а губещият сектор на материали - с 1,2% - претегляше пазара.

    Nasdaq Composite отбеляза ръст от 0,5% в понеделник, подсилен от акции на Biogen. Запасът от биофармацевтици нарасна с 38%, след като FDA одобри своето новаторско лекарство срещу Алцхаймер.

    Запасите от меми продължиха ралито си в понеделник. Акциите на AMC Entertainment скочиха с 14,8%, а акциите на BlackBerry и GameStop също се появиха двуцифрени. Американската комисия за ценни книжа и борси заяви в понеделник, че наблюдава продължаващата нестабилност на пазара и обеща да защити инвеститорите на дребно.

    Инвеститорите очакват нови сигнали за инфлация по-късно тази седмица след отчета за работните места в петък. Докато САЩ добавиха по-малко работни места от очакваното през май, равнището на безработица спадна до 5,8% от 6,1% и пазарите реагираха положително на показанията.

    „Рефлационната търговия отстъпва малко, въпреки че отчетът за заплатите на„ Goldilocks “от петък послужи за потушаване на някои опасения, че икономиката може да се справя твърде добре“, заяви Крис Хюси от Goldman Sachs в понеделник. „Днешните пазарни действия показват, че тези опасения може да останат тук.“

    Индексът на потребителските цени за май ще бъде публикуван в четвъртък. Икономистите очакват CPI да се повиши с 4,7% спрямо година по-рано, според Dow Jones. През април CPI се е увеличил с 4.2% на годишна база, което е най-бързото покачване от 2008 г. насам.

    Всички погледи са насочени към следващото заседание на Федералния комитет за отворен пазар, насрочено за 15-16 юни, докато инвеститорите търсят какво ще кажат служителите на ФЕД за инфлацията и паричната политика. Последните коментари на официални лица показват, че ФЕД започва да подготвя пазари за ограничаване на покупките на активи.

    Dow Nasdaq Composite Dow Jones Industrial Average Фючърси на акции

    Оценка на новината

    5.00