• Позициите на S&P 500 остават близо до рекордни стойности

    Позициите на S&P 500 остават близо до рекордни стойности

    Wendy’s, друго име, популярно сред търговците на Reddit, спечели 25% във вторник.

    Позициите на S&P 500 остават близо до рекордни стойности

    Фондовите фючърси бяха фиксирани при овърнайт търговия във вторник, след като Уолстрийт изглеждаше обхванат близо до рекордните си нива.

    Фючърсите на Dow Jones Industrial Average бяха малко променени. Тези на S&P 500 и Nasdaq 100 поддържаха стабилни позиции.

    S&P 500 и синият чип Dow затвориха близо до плоската линия във вторник. Широкият показател за собствения капитал сега е само с 0,3% под рекордното ниво от 4 238,04, достигнато на 7 май. Инвеститорите очакват следващото четене за инфлацията, за да преценят дали по-високият ценови натиск е само временен, тъй като икономиката продължава да се възстановява от пандемичната рецесия.

    „Американските акции до голяма степен са заседнали в диапазона от средата на април и изглежда не е вероятно да избухнат скоро“, заяви Едуард Моя, старши пазарен анализатор в Oanda. „Инвеститорите искат да видят как се повишава ценовият натиск върху цените и колко ще намалеят акциите, след като започне да намалява истериката на ФЕД.“

    Индексът на потребителските цени за май ще бъде публикуван в четвъртък. Икономистите очакват CPI да се повиши с 4,7% спрямо година по-рано, според Dow Jones. През април CPI се е увеличил с 4.2% на годишна база, което е най-бързото покачване от 2008 г. насам.

    Междувременно манията за запаси от мемове продължи да ескалира във вторник с дневни търговци, които се преместиха в Clover Health, което събра 96% за една сесия на фона на експлозивни обеми на търговия. Wendy’s, друго име, популярно сред търговците на Reddit, спечели 25% във вторник.

    И все пак мнозина от Уолстрийт вярват, че този епизод трябва да остане сдържан за няколко имена, за разлика от яростната търговия на GameStop през януари, която оказа влияние върху по-широкия фондов пазар.

    Що се отнася до данните, разкритите работни места през април се покачиха до нов рекорд, като 9,3 милиона свободни работни места се появиха онлайн на фона на икономическото възстановяване.

    Уолстрийт Dow Jones Nasdaq 100 Reddit

    Оценка на новината

    5.00