• Опция за защита на портфолиото от инфлация

    Опция за защита на портфолиото от инфлация

    Какво трябва да знаете за т.нар. I облигации преди да натиснете бутона за купуване.

    Опция за защита на портфолиото от инфлация

    Инфлацията е основна грижа за инвеститорите, които се тревожат за нарастващите разходи на хранителни стоки, жилища, бензин и други основни потребности.

    „Клиентите постоянно задават въпроси във връзка с това“, споделя сертифицираният финансов плановик Леона Едуардс, в Нешвил, Тенеси. „Всички са загрижени за нарастването на инфлацията.“

    Докато инвеститори търсят начини за поддържане на покупателната способност, те могат да пропуснат почти безрискова опция, която могат да закупят чрез правителството на САЩ: I bonds /I облигации/.

    Докато спестовните I облигации в момента предлагат годишна лихва от 3,54%, това може да не е подходящо за всеки портфейл, казват финансовите експерти.

    Ето какво трябва да знаят инвеститорите:

    1. Министерството на финансите създаде 30-годишни I облигации през 1998 г. като хедж срещу инфлацията за ежедневните дългосрочни спестители.

    2. Възвръщаемостта на I облигациите има две части: фиксирана лихва и променлива лихва, която се променя на всеки шест месеца въз основа на индекса на потребителските цени. Стойността на I облигацията не намалява и лихвите няма да спаднат под нулата.

    „В днешната среда държавните облигации плащат почти никаква лихва“, казва Кристофър Флис, CFP и основател на Resilient Asset Management в Мемфис, Тенеси. „Така че компонентът за защита от инфлация е относително привлекателен в сравнение с това, което е било в миналото.“

    3. Докато годишният лихвен процент на I облигацията в момента е 3,54% до октомври 2021 г., Министерството на финансите ще обяви нова доходност през ноември и може да е по-висока или по-ниска. 

    4. Въпреки че лихвите по I облигациите не налагат държавни и местни данъци, инвеститорите все още дължат федерални налози, освен ако не използват парите за квалифицирани разходи за образование.

    5. I облигациите могат да работят за инвеститори, които не са склонни да рискуват, за да диверсифицират облигациите в портфолиото си.

    6. Тези активи може да са добри и за тези в по-ниска данъчна категория с голям портфейл, може би от наследство.

    87. I облигациите може да са по-добри за хората с по-ниски доходи.

    7. I облигациите „няма да превърнат нощта в ден за никой инвеститор“.

     

    Недостатъците на I облигациите

    1. Един от големите недостатъци на I облигациите е, че инвеститорите не могат да купуват повече от 10 000 долара годишно. Колкото по-голям е портфолиото, толкова по-малко въздействие може да имат I облигациите.

    „Ако мислите, че инфлацията ще се повиши значително, трябва да сте в инвестиция, която ви позволява да закупите над 10 000 долара от нея“, добави още Кристофър Флис. ″I облигациите не са това, което бих нарекъл забележително, особено в сравнение с други инвестиции“.

    2. Друг недостатък е липсата на гъвкавост. Инвеститорите не могат да получат достъп до средствата в продължение на 12 месеца и ако откупят I облигациите през първите пет години, те губят последните три месеца.

    3. Когато фондовият пазар спадне, пенсионерите може да се нуждаят от достъп до пари, което прави облигациите ми по-малко привлекателни, отбелязва Леона Едуардс.

    4. Инвеститорите могат да предпочетат други инвестиции, за да се предпазят от инфлацията, като недвижими имоти, благородни метали и различни видове облигационни фондове.

    5. Инвеститорите могат да купуват и изкупуват I облигации само чрез уебсайта на Министерството на финансите. Когато някой иска да осребри I облигации, за да инвестира другаде, това отнема повече време от размяната на инвестиции в същата сметка.

    инфлация инвеститори спестовни облигации I облигации портфолио

    Оценка на новината

    5.00