• Фючърсите на S&P 500 с малки промени след поставен рекорд

    Фючърсите на S&P 500 с малки промени след поставен рекорд

    ФЕД ще прекрати агресивните си месечни покупки на активи.

    Фючърсите на S&P 500 с малки промени след поставен рекорд

    Фючърсите на S&P 500 бяха стабилни в ранната сутрешна търговия в понеделник.

    Средните фючърси на Dow Jones Industrial нараснаха с 11 пункта, а тези на Nasdaq 100  като спечелиха 0,3%.

    Инвеститорите дават още един шанс за растеж и технологични акции, тъй като доходността на облигациите намалява. 10-годишното съкровище в петък спадна под 1,43%, което е тримесечно дъно. Cathie Wood’s Ark Innovation, ETF, която се фокусира върху разрушителните технологии, се върна с около 6% миналата седмица.

    Повишавайки настроенията за криптовалута, главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск заяви в неделя, че компанията ще възобнови транзакциите с биткойн, след като потвърди, че има разумно използване на чиста енергия от миньорите. Биткойнът се възстанови над 39 000 долара по новините.

    Tesla, също голям притежател на биткойн, спечели около 1% от предварителната търговия. Други ключови технологични акции като Nvidia и Zoom също се повишиха при предварителната търговия.

    Двудневната политическа среща на ФЕД вероятно ще доминира поведението на инвеститорите тази седмица. Въпреки че не се очаква централната банка да предприеме каквито и да било действия, нейните прогнози за лихвените проценти, инфлацията и икономиката могат да движат пазарите. ФЕД би могъл да увеличи прогнозата си за повишаване на лихвения процент, след като заяви в последната си тримесечна актуализация, че ще запази референтния си процент близо до нула до 2023 г.

    „Всяко доказателство, че паричното затягане се движи напред, вероятно ще доведе до променливост на фондовия пазар“, отбеляза Джим Полсън, главен инвестиционен стратег в Leuthold Group.

    Акциите в САЩ приключиха миналата седмица с рекордно затварящо ниво за S&P 500 и началото на ротация обратно в имената на растеж.

    Миналата седмица индустриалната средна стойност на Dow Jones от 30 акции спадна с 0,8%, но S&P 500 се повиши с 0,4%, за трета поредна положителна седмица. Nasdaq Composite беше най-добрият производител с печалба от близо 1,9%, публикувайки четвъртата си печеливша поредна седмица, след като търговията с технологии се върна в полза.

    „Тъй като индексът S&P 500 достигна поредния си нов рекорд миналата седмица, инвеститорите ще следят дали ще достигне още по-високи нива в близко бъдеще“, добави Полсен.

    Запасите от меми също привлякоха вниманието миналата седмица. AMC Entertainment, Clover Health Investments, GameStop продължават да привличат вниманието на инвеститорите в социалните медии в Reddit.

    Nasdaq Composite Dow Jones Фючърси на акции S&P 500  GameStop AMC

    Оценка на новината

    5.00