• Nasdaq Composite и S&P 500 регистрираха нови рекордни върхове

  Nasdaq Composite и S&P 500 регистрираха нови рекордни върхове

  Индустриалната средна стойност на Dow Jones падна с 85 пункта.

  Nasdaq Composite и S&P 500 регистрираха нови рекордни върхове

  Американските фючърси бяха малко по-високи в ранните сутрешни търгове във вторник, след като Nasdaq Composite и S&P 500 регистрираха нови рекордни върхове преди последното заседание на Федералния резерв за паричната политика.

  Фючърсите на Dow се повишиха с 28 точки. Тези на S&P 500 и Nasdaq 100 се търгуваха на леко положителна територия.

  В понеделник S&P 500 спечели 0,2%, затваряйки при нов рекорд от 4 255,15. Индустриалната средна стойност на Dow Jones обаче падна с 85 пункта.

  Nasdaq Composite беше относителният превъзхождащ, като спечели 0.8%, за да затвори при рекорд от 14,174.14. доходността на облигациите продължава да пада. Десетгодишният лихвен процент достигна тримесечно дъно миналия петък и се движи около 1,5% в понеделник.

  Биткойнът се повиши до 40 000 долара в понеделник, след като главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск заяви в неделя, че компанията ще възобнови транзакциите с биткойн, след като потвърди, че има разумно използване на чиста енергия от миньорите.

  Двудневната политическа среща на Федералния резерв започва във вторник и е фокусна точка за пазарите тази седмица. Не се очаква централната банка да предприеме действия. Коментарите за лихвените проценти, инфлацията и икономиката обаче могат да стимулират пазарните движения.

  Търговците ще изслушват внимателно коментари относно инфлацията и евентуалните планове на Фед за намаляването и.

  Мениджърът на хедж фондовете на милиардерите Пол Тудор Джоунс заяви, че тази среща на Фед може да бъде най-важната в кариерата на председателя Джеръм Пауъл. Джоунс също предупреди, че Пауъл може да предизвика голяма разпродажба на рискови активи, ако не се справи добре с сигнала за конус.

  Индексът на производствените цени - който измерва цените, плащани на производителите, за разлика от цените на потребителско ниво - се очаква да нарасне с 0,5% през май, според изчисленията на Dow Jones

  Фед Nasdaq Composite Dow Jones Фючърси на акции S&P 500 

  Оценка на новината

  5.00