• Акциите се оттеглиха от рекордните нива по време на търговската сесия във вторник

    Акциите се оттеглиха от рекордните нива по време на търговската сесия във вторник

    Nasdaq Composite поевтиня с 0,7%.

    Акциите се оттеглиха от рекордните нива по време на търговската сесия във вторник

    Фючърсите на американските фондови индекси бяха малко променени по време на овърнайт търговията във вторник, преди актуализацията на Федералния резерв в сряда.

    Фючърсните договори, обвързани с Dow Jones Industrial Average и S&P 500, бяха фиксирани. Тези на Nasdaq 100 напреднаха с 0,1%.

    Акциите се оттеглиха от рекордните нива по време на търговската сесия във вторник, като S&P 500 затвори 0,2% по-ниско, след като достигна рекорден връх по-рано през деня. Dow спадна с близо 100 пункта, а Nasdaq Composite поевтиня с 0,7% на фона на слабостта в акциите на Big Tech.

    Федералният резерв започна двудневното си заседание във вторник. Централната банка не се очаква да предприеме политически ходове, но може да сигнализира, че започва да мисли за облекчаване на политиката си за изкупуване на облигации. Фед ще публикува нови прогнози в сряда, които биха могли да посочат евентуално повишаване на първоначалната ставка, изведено за 2023 г.

    Инфлацията продължава да се повишава, като цените на производителите се повишават с най-бързия си годишен темп от близо 11 години през май. Това накара някои, включително Пол Тудор Джоунс, да призоват централната банка да преосмисли своята парична политика.

    Централната банка изкупува облигации на стойност 120 млрд.долара всеки месец, тъй като икономиката продължава да се възстановява от пандемията на коронавируса.

    Протоколи от последното заседание на централната банка показаха, че някои служители на Фед казват, че би било уместно да започне обсъждане на корекции в програмата за изкупуване на облигации, ако икономиката продължи да се възстановява. Икономистите прогнозират, че докато някои от тези дискусии могат да започнат, конкретни подробности ще бъдат разкрити едва по-късно тази година.

    Инвестиционният институт "Уелс Фарго" публикува перспективите си за средата на 2021 г. във вторник, заявявайки, че вижда засилено икономическо възстановяване през 2022г. Инфлацията, данъците и лихвените проценти са основните притеснения през следващите 18 месеца.

    инфлация Фед Dow Jones Industrial Average Фючърси на акции Nasdaq 100

    Оценка на новината

    5.00