• Суровият петрол и бензинът бяха засегнати от нестабилната търговия

    Суровият петрол и бензинът бяха засегнати от нестабилната търговия

    Ураганът Ида удари крайбрежието на щата Луизиана.

    Суровият петрол и бензинът бяха засегнати от нестабилната търговия

    Фючърсите на бензин в САЩ скочиха, след като ураганът Ида връхлетя бреговете на Луизиана, нарушавайки съоръженията за преработка. 

    Петролът обърна ранните печалби, тъй като местните платформи избегнаха значителни щети. 

    Очаква се в сряда картелът на производителите на ОПЕК+ да одобри увеличаването на доставките.

    Бензинът за октомври скочи с повече от 4% в Ню Йорк, преди да преодолее аванса си, докато запасът от West Texas Intermediate падна с около 1%. 

    Миналата седмица WTI се повиши с 10%, тъй като инвеститорите се обзаложиха, че глобалното търсене ще се възстанови от неуспеха, породен от разпространението на варианта делта на коронавирус.

    „Пазарът ще разгледа запасите от продукти и рисковете от щети на брега от ураганът Ида“. „Сега, когато бурята достигна сушата, изглежда, че най-лошото е минало за офшорните платформи и през следващите няколко дни операторите могат да гледат как да ги върнат“, каза Мат Стенли, старши брокер в Star Fuels в Дубай.

    Производителите от Мексиканския залив затварят повече от 1,7 милиона барела на ден суров добив-около 15% от общия за САЩ-преди бурята.

    „Фокусът върху пазарите на суров петрол сега се измества обратно към вируса и ОПЕК+, каза Стенли.

    Рафинериите, включително Valero Energy Corp., затвориха около 12% от капацитета за преработка на петрол в САЩ като предпазна мярка преди бурята.

     

    петрол САЩ ОПЕК фючърси Луизиана businessnews.bg

    Оценка на новината

    5.00