• Фючърсите се сринаха, след като еуфорията от търговските преговори започна да спада

    Фючърсите се сринаха, след като еуфорията от търговските преговори започна да спада

    Вашингтон заплаши, че ще наложи тарифи върху европейски стоки за 4 милиарда долара, заради субсидирането на производителя на самолети Airbus

    Фючърсите се сринаха, след като еуфорията от търговските преговори започна да спада

    Фючърсите на американските борсови индекси се понижиха във вторник - ден след като индексът S&P 500 достигна рекордно ниво, тъй като оптимизмът за напредъка в търговските преговори между САЩ и Китай започна да утихва, на фона на новата заплаха от допълнителни митнически тарифи за Европа, предава агенция „Ройтерс”.

    Привнесеното негативно настроение през последното денонощие понижи резултатите от проучванията за производството по целия свят, което отново събуди страховете за забавяне на глобалната икономика.

    Американските пазари спечелиха в понеделник, след като Вашингтон и Пекин се съгласиха да възобновят търговските преговори и президентът Доналд Тръмп склони да направи отстъпки, в това число да не налага нови митнически тарифи и да облекчи ограниченията, наложени на технологичния гигант Huawei.

    Вашингтон обаче заплаши, че ще наложи тарифи върху европейски стоки за 4 милиарда долара, засилвайки по този начин натиска върху Европейския съюз в дългосрочния спор за субсидирането на европейския производител на въздухоплавателни средства Airbus.

    С оглед на подновяването на търговското напрежение между Европейския съюз и Щатите, начинът, по който се решава търговският спор между Америка и Китай дава определена яснота за това как САЩ се разбират с търговските си партньори, каза икономистът Флориан Хенс, цитиран от „Ройтерс”.

    Мини Dow Jones фючърсите се понижиха с 32 пункта, или 0.12%. Мини S&P 500 фючърсите се понижиха с 3.5 пункта, или 0.12%, а мини Nasdaq 100 фючърсите паднаха с 15.25 пункта, или 0.2%.

    Индексите S&P 500 и Dow Jones постигнаха най-доброто си представяне за юни за десетилетия, уповавайки се на надеждите, че Федералният резерв ще намали лихвените проценти, за да запази десетгодишната експанзия на САЩ, след като провалът на търговските преговори доведе до спад на пазарите през май.

    Пазарните участници все още очакват ФЕД да намали лихвите в рамките поне на 0.25 процентни пункта, по време на срещата на 30—31 юли, въпреки последните развития в търговските преговори.

    лихви Фед борсови индекси фючърси търговски преговори между САЩ и Китай Хуавей търговски преговори между ЕС и САЩ

    Оценка на новината

    0