• Британската лира отново потъва, пазарите отслабнаха преди решението на Фед

    Британската лира отново потъва, пазарите отслабнаха преди решението на Фед

    Доходността по държавните облигации в еврозоната запазва ниските си стойности преди срещата на Федералния резерв

    Британската лира отново потъва, пазарите отслабнаха преди решението на Фед

    Притесненията, че Брекзит ще се осъществи без сделка, потопиха курса на лирата спрямо еврото до две-годишно дъно, и повишиха ирландските облигации във вторник, докато финансовите пазари отслабнаха преди очакваното решение от страна на Федералния резерв за първото намаляване на лихвите в САЩ след финансовата криза, предава агенция „Ройтерс”.

    Европейските пазари преживяха буреносен старт, след като паундът последва най-лошия си ден за тази година и отстъпи с още 0.5% спрямо всички водещи валути.

    Паундът падна до 1.22 долара, което беше най-ниското му ниво спрямо долара от март 2017 г, и до 91.85 пенса за евро - най-слабото му представяне от септември 2017 г.

    "Състоянието, в което се намира паундът, е много несигурно", заяви европейският ръководител на валутната стратегия на TD Securities Нед Румпелтин.

    „Сега сме в различен режим“, каза той, като се позова на ясната програма на Джонсън за извеждането на Великобритания от ЕС, независимо дали са постигнати търговски споразумения или не.

    Доходността по държавните облигации в еврозоната се задържа близо до последните си ниски стойности преди срещата на Федералния резерв, която се очаква да доведе до понижение на лихвите с 25 базисни пункта в сряда.

    Доходността по 10-годишните държавни облигации на Германия се колебаеше близо до минус 0.40%.

    Азиатските пазари бяха по-положително настроени през изминалата нощ.

    ЯпонскиятNikkei .N225 нарасна с 0.4%, което показва реакцията от очакваното решение на Централната банка на Япония да подкрепи паричната политика. Индексът Шанхай .SSEC се повиши с 0.3%, а хонконгският Hang Seng - с 0.2%.

    Фед финансови пазари облигации Брекзит курс британска л азиатски индекси

    Оценка на новината

    0