• Фючърсите се възстановяват след най-лошия ден на „Уолстрийт” за 2019 година

    Фючърсите се възстановяват след най-лошия ден на „Уолстрийт” за 2019 година

    Всеки от базовите индекси S&P 500 .SPX и Nasdaq .IXIC загуби поне 3% от стойността си в понеделник

    Фючърсите се възстановяват след най-лошия ден на „Уолстрийт” за 2019 година

    Фючърсите на американските борсови индекси дадоха сигнали за възстановяване във вторник, след като Китай се намеси, за да стабилизира юана, а инвеститорите потърсиха повалените акции, ден след като основните индекси на „Уолстрийт” преживяха най-драстичното си процентно понижение „в рамките на деня” за настоящата година, предава агенция „Ройтерс”.

    Всеки от базовите индекси S&P 500 .SPX и Nasdaq .IXIC загуби поне 3% в понеделник, шестият им пореден ден на загуби, след като Китай остави юана да се обезцени – действие, възприемано като отмъщение заради заплахата на президента Доналд Тръмп да въведе нов кръг от митнически тарифи за китайския внос.

    Министерството на финансите на САЩ официално заклейми Китай като държава, манипулираща своята валута в понеделник, като по този начин разби всякакви надежди за бърз изход от търговската война.

    Индексът Dow e-minis 1YMcv1 се повиши с 0.85%, S&P 500 e-minis EScv1 напредна с 0.91%, докато Nasdaq 100 e-minis NQcv1 се повиши с 80.75 пункта или 1.09%.

    Акциите на технологичните компании, които имат голяма експозиция в Китай, отчетоха повишение в предпазарната търговия.

    Apple Inc (AAPL.O) се повиши с 0.4% след три дни на големи загуби, докато акциите на производителите на чипове Intel Corp (INTC.O), Advanced Micro Devices Inc (AMD.O) и Nvidia Corp (NVDA.O) - се повишиха между 1.2% и 1.7%.

    Индустриалните компании Boeing Co (BA.N) и Caterpillar Inc (CAT.N) нараснаха с около 1%.

    Юан Българска фондова борса - София фючърси Уолстрийт търговска война между САЩ и Китай търговски мита

    Оценка на новината

    0