• Данните за икономиката на Китай и стабилизирането на юана повишиха борсовите фючърси

    Данните за икономиката на Китай и стабилизирането на юана повишиха борсовите фючърси

    Китайската централна банка определи фиксинга юана точно над психологическата бариера от 7 юана за един американски долар

    Данните за икономиката на Китай и стабилизирането на юана повишиха борсовите фючърси

    Фючърсите на основните борсови индекси в САЩ се повишиха в четвъртък, след като данните за китайската търговия се оказаха по-добри от очакваните, а успокояването в курса на юана доведе до известно облекчение за инвеститорите, разтревожени от ескалацията на търговското напрежение и сигналите за приближаването към евентуално рецесия, предаде агенция „Ройтерс”.

    Юанът възвърна част от позициите си, след като по-рано централната банка на Китай беше фиксирала валутата под психологическия праг от седем юана за долар. Износът на втората по големина икономика в света през юли отбеляза изненадващ ръст, докато вносът падна по-малко от прогнозираното, според последните икономически данни.

    Актуалните икономически данни за Поднебесната империя доведоха до известно успокоение и при S&P 500, след като в понеделник индексът отчете най-резкия си процентен срив за тази година, последвайки най-голямото понижение на китайския юан в рамките на десетилетие.

    Сигналите от пазара на облигации също бяха злокобни, след като във вторник внимателно наблюдаваният индикатор за рецесия в САЩ достигна най-високото си ниво от март 2007 г.

    Въпреки че при бенчмарковият индекс S&P 500 се наблюдаваше известно възстановяване през последните два дни, той все още е около 5% по-надолу от рекордното си ниво, постигнато миналия месец.

    В 6.53 ч. северноамериканско източно време Dow e-minis 1YMcv1 се повиши с 32 пункта, или 0.12%, а S&P 500 e-minis EScv1 се повиши с 6.75 пункта, или 0.23 на сто.

    Nasdaq 100 e-minis NQcv1 беше с 31 пункта, или 0.41% нагоре.

    Акциите на производителите на чипове Symantec Corp (SYMC.O) и Advanced Micro Devices Inc (AMD.O) дадоха тласък на фючърсите на Nasdaq 100. Symantec скочи с 12.3%, след като се появи информация, че производителят на чипове Broadcom Inc (AVGO.O) води разговори в напреднала фаза за закупуване на поделението за киберсигурност на компанията.

    AMD спечели 5%, след като пусна второто поколение на своя процесор за центрове за данни и заяви, че е привлякла Google на Alphabet Inc (GOOGL.O) e и Twitter Inc (TWTR.N) като клиенти.

    Юан Валутен курс фючърси американски индекси

    Оценка на новината

    0