• Цените на петрола се понижиха в очакване на новини от Фед

    Цените на петрола се понижиха в очакване на новини от Фед

    Вниманието е насочено към речта на шефа на Федералния резерв на САЩ Джером Пауъл, в очакване дали ще намали лихвите за втори път тази година

    Цените на петрола се понижиха в очакване на новини от Фед

    Цените на петрола се понижиха в петък, но останаха на пътеката на седмичната печалба, след като вниманието остава насочено към речта на шефа на Федералния резерв на САЩ Джером Пауъл, в очакване дали ще намали лихвите за втори път тази година, за да се стимулира икономиката, предаде агенция „Ройтерс”.

    Фючърсите на петрола сорт Brent, международният показател за цените на петрола, паднаха с 23 цента до 59.69 долара за барел, но се повишиха с около 1.7% в рамките на седмицата.

    Фючърсите на американския лек суров петрол се понижиха с 12 цента до 55.23 долара, като все пак регистрират повишение от 0.6% на седмична база.

    „Засега всичко зависи от изказването на Пауъл в петък. Ще настоява ли на тезата за стабилността на американската икономика, или ще наблегне на нарастващите рискове за намаляване на растежа? От това как инвеститорите ще интерпретират думите на Пауъл ще се определи насоката на пазарите“, заяви пазарният анализатор на FXTM Хан Тан, цитиран от „Ройтерс”.

    Търговците ще се запознаят с речта на Пауъл по-късно в петък, по време на срещата на световните централни банкери в Джаксън Хоул, Уайоминг. Вълненията  за нивото на американските лихви са обясними, на фона на засилващите се икономически ветрове  и търговският конфликт между САЩ и Китай, който не показва признаци на затихване.

    Въпреки известното понижение в цените на петрола, курсът на ограничение на доставките, който държат страните от ОПЕК и Русия, както и намаленият износ от Иран и Венецуела заради американските санкции, продължават да подкрепят цените на черното злато.

    петрол цени Фед Джером Пауъл

    Оценка на новината

    0