• Китайската централна банка търси помощ от търговските банки в борбата с рецесията

    Китайската централна банка търси помощ от търговските банки в борбата с рецесията

    Китайската централна банка призова търговските банки да увеличат кредитната си подкрепа за китайската икономика, с цел да се стопира икономическото забавяне.

    Китайската централна банка търси помощ от търговските банки в борбата с рецесията

    Китайската централна банка призова търговските банки да увеличат кредитната си подкрепа за китайската икономика, с цел да се стопира икономическото забавяне,

    След проведена среща с търговските кредитори по повод настоящата кредитна ситуация от централната банка излязоха с позиция, че финансовият сектор трябва да наблегне най-силно на развитието, докато служи на реалната икономика и дава гаранция, че икономическият растеж бъде премерен.

    В съобщение на Китайската централна банка се посоичва, че икономическият натиск се увеличава, а търсенето на обществено кредитиране намалява в някои области

    Управителя на Китайската централна банка, смята че на китайската икономика и е нужна е по-сериозна кредитна подкрепа, а масовото предлагане на пари и съвкупното финансиране трябва да се увеличат в съотношение спрямо номиналния БВП.

    Проведената среща е сигнал за увеличаващите се притеснения на Централната банка по повод бъдещите перспективи, след като икономическият ръст на страната отбеляза най-слабия си темп  на растеж от няколко десетилетия по време на третото тримесечие на 2019година. По всичко личи, че тази тенденция се запазва и през октомври, тъй като кредитната експанзия е отчела по-голямо от очакваното забавяне.

    Това е вторият път в рамките на една седмица Китайската централна банка алармира за нарастващите трудности пред икономиката на страната. С цел да намали разходите по заемите Централната банка направи две, макар и не драстични, намаления на лихвените си проценти.

    форекс Китай икономика лихви Кредити китайска икономика Китайска централна банка

    Оценка на новината

    0