• Азиатските борси се колебаят в очакване на търговската сделка между САЩ и Китай

    Азиатските борси се колебаят в очакване на търговската сделка между САЩ и Китай

    В понеделник на азиатските пазари се забеляза колебание в стойностите на индексите, провокирано от очакването на подписване на търговско споразумение между САЩ и Китай

    Азиатските борси се колебаят в очакване на търговската сделка между САЩ и Китай

    Азиатските пазари се колебаеха в понеделник, тъй като търговците са  предпазливи и очакват напредъка относно търговската сделка преди настъпването на крайния срок от 15 декември.


    В понеделник японският индекс Nikkei 225 (N225) се увеличи с 0,5%. Като причина за този ръст може да се счита факта, че Япония ревизира ръста на своя БВП до годишно 1,8% за третото тримесечие, в сравнение с първоначалната оценка от 0,2%.
    Южнокорейският индекс KOSPI също отчете повишение с 0,3%.

    Хонгконгският Hang Seng (HSI) стартира сесията на малко по-високи нива, но след това се луташе между малки печалби и загуби. Накрая завърши с ръст от 0,3%.

    Китайският Шанхай Композит (SHCOMP) за кратко спадна с 0,2%. След това обърна загубите и се търгуваше равномерно.

    Джинги Пан, която е пазарен стратег за IG Group, заяви, че търговците внимателно наблюдават дали американските и китайските преговарящи могат да постигнат търговска сделка преди 15 декември, когато се предвижда нов кръг от американски тарифи, които да влязат в сила за около 160 милиарда долара китайци стоки.
    Последните китайски данни за търговията също предупреждават, че Пекин спешно трябва да сключи сделка с Вашингтон, за да облекчи икономическия натиск, добави тя.

    Китайският износ спадна с 1,1%, което е по-лошо от очакваното през ноември спрямо година по-рано, отбелязвайки четвърти пореден месец спад, сочат данните на правителството, публикувани в неделя. Това се дължи основно на това, че доставките за Съединените щати спаднаха с 23%, тъй като продължителната търговска война продължава да се отразява негативно върху китайските износители.
    Вносът от друга страна се е увеличил с 0,3% спрямо година по-рано - първото увеличение след месец април.

    форекс икономика азиатски борси азиатски пазари търговска война между САЩ и Китай азиатски индекси търговска сделка

    Оценка на новината

    0