• Интересът на инвеститорите доведе до ръст на азиатските пазари

  Интересът на инвеститорите доведе до ръст на азиатските пазари

  Инвеститорите отклониха вниманието си към конфликта между двете държави и това се отрази благоприятно върху азиатските борси

  Интересът на инвеститорите доведе до ръст на азиатските пазари

  Инвеститорите насочват вниманието си към търговската сделка между САЩ и Китай след седмица на напрегната активност в Близкия изток.
  В петък японският Nikkei 225 (N225) нарасна с 0,3%. Южната Корея Коспи (KOSPI) спечели 0.7%.
  Хонконгският индекс на Hang Seng (HSI) се повиши с 0,2%, докато китайският Shanghai Composite (SHCOMP) добави 0,3%.

  Китай потвърди в четвъртък, че нейният най-добър търговски преговарящ Liu He ще ръководи делегация и заминава за Вашингтон, за да подпише първоначалната търговска сделка следващата седмица.
  Това беше първият път, когато Китай официално потвърди плановете за подписване, след като президентът на САЩ Доналд Тръмп каза миналия месец, че ще подпише търговската сделка в Белия дом на 15 януари.
  Тръмп също заяви, че ще пътува до Пекин „на по-късна дата“, за да започне нова фаза на търговските преговори.

  Фючърсите на петрола продължиха да намаляват, след като Тръмп даде знак за деескалация на напрежението между САЩ и Иран.
  Американските петролни фючърси спаднаха с 0,3% до 59,40 долара за барел по време на петъчните часове на търговия в Азия, готови да паднат за четвърта поредна сесия. Суров петрол Brent, глобален бенчмарк, спадна с 0,2% до 65,25 долара за барел.

  форекс САЩ икономика инвеститори азиатски борси азиатски пазари индекси Иран акци

  Оценка на новината

  0