• Новият технологичен индекс в Хонконг нарасна с близо 2,9% през втория ден от търговията

    Новият технологичен индекс в Хонконг нарасна с близо 2,9% през втория ден от търговията

    Компонентите на индекса ще бъдат преразглеждани на тримесечие

    Новият технологичен индекс в Хонконг нарасна с близо 2,9% през втория ден от търговията

    Новият технологичен индекс в Хонконг нарасна на втория ден от търговия си. Експерти заявиха, че разнообразният му списък на съставните части ще бъде привлекателен за търговци, които искат да инвестират в сектора.

    Техническият индекс Hang Seng нарасна с 2,64% към 02:18 ч. HK / SIN и победи по-широкия индекс Hang Seng, който се търгуваше с 0.34%.

    "Това е наистина добър, според мен, списък на съставните елементи в множество части от технологичния сектор", каза Сам Ле Корну, изпълнителен директор и съосновател на Stonehorn Global Partners.

    Технологичният индекс стартира в понеделник и ще проследява 30-те най-големи технологични компании, изброени в Хонконг, които преминават критериите за скрининг.

    Техническите акции са някои от най-търгуваните акции в Хонконг. Новият индекс се търгува с около 45 пъти по-висока печалба спрямо съотношението цена-печалба от 12 на Hang Seng, според данни, публикувани от Hang Seng Indexes Company преди първия ден на търгуване на новия индекс.

    Първите пет фирми, изброени в индекса са Alibaba, Tencent, Meituan Dianping, Xiaomi и Sunny Optical, които имаха общо над 40% към 17 юли. Други включват Ali Health, JD.com, Lenovo, Ping An Good Лекар и ZTE.

    „Това не е само хардуер. Има гаранция, има някои компютърни изчисления в облачно пространство, има финтех, електронна търговия, обобщаващо една хубава част. Единственото нещо, което няма, е възобновяемите технологии. Така че, няма батерии там ", каза Льо Корну пред "Squawk Box Asia" на CNBC във вторник.

    „Това е наистина интересен технологичен индекс и мисля, че ще бъде следван много внимателно занапред“, добави той.

    Анализаторите на Citi заявиха, че интересът към новия индекс може да откъсне за известно време вниманието от високотехнологичния Nasdaq в САЩ и може да доведе до повече обороти при операторите на фондовите пазари, Хонконгските борси и клиринга, с „по-свързани продукти, свързани с индекси“.

    Компонентите на индекса ще бъдат преразглеждани на тримесечие и правилото за бързото влизане може да позволи на значителни технологични компании, които имат публика в Хонконг, да бъдат включени, ако отговарят на определени изисквания. Това се очаква, когато финтех гигантът и партньорът на Alibaba- Ant Group стане публично достояние и потенциално бъде добавен към индекса.

    Ant Group подготвя двойно листинг в Хонконг, както и в технологично фокусирания борд на STAR на Шанхайската фондова борса. Въпреки че все още не са налични подробности относно ценообразуването на акциите, някои анализатори прогнозират оценка, която може да надвиши тази на някои от най-големите банки в Уолстрийт.

    Льо Корну посочи, че наред с Ant Group други китайски технологични компании, изброени в САЩ, които могат или да се върнат в Хонконг, или да правят вторични списъци там, също могат потенциално да бъдат добавени към индекса съгласно правилото за бързо въвеждане.

    Нарастващото напрежение в САЩ и Китай накара някои китайски компании, регистрирани на Уолстрийт, да се върнат в Хонконг. Например харесванията на Alibaba, JD.com и NetEase са извършили вторични списъци там. Повече може да последва, ако бъде приет американски законопроект, който може да принуди китайските компании да се оттеглят от американските фондови борси.

    Джонатан Гарнър, директор и главен стратег за Азия и развиващия се пазар в Morgan Stanley, заяви, че новият технологичен индекс е важен.

    Когато разглеждаме развитието на пазарите тук, тези вътрешнорегионални потоци, особено северните и южните канали към и извън Китай, са много важни за бъдещата еволюция на пазарите в Азия“, каза той пред CNBC във вторник.

     

    форекс борсови индекси технологични компании технологичен индекс

    Оценка на новината

    0