• Прогноза за цената на щатския долар: USD/CAD с по-висока насоченост с NFP на фокус

    Прогноза за цената на щатския долар: USD/CAD с по-висока насоченост с NFP на фокус

    USD/CAD е готов да се изкачи по-високо след изчистване на ключова техническа съпротива.

    Прогноза за цената на щатския долар: USD/CAD с по-висока насоченост с NFP на фокус

    На валутните пазари щатските долари, йени, британските британски лири и швейцарските франкове до голяма степен са се представили по-добре, докато циклично чувствителните AUD, NZD и NOK са се понижили.

    Цените на златото и среброто отбелязаха незначително повишение, тъй като доходността от 10-годишните държавни ценни книжа поддържаха относително стабилни позиции. 

    Американският долар може да продължи да набира позиция в сравнение с основните си партньори в близко бъдеще. Забележим ръст на инфлационните горива залага, че Федералният резерв може да затегне лостовете на паричната политика по-рано от очакваното.

    Предпочитаната мярка за растежа на потребителските цени - основният индекс на личните потребителски разходи (PCE) - се покачи с 1,5% на годишна база през декември, надхвърляйки пазарните прогнози за отпечатване от 1,3%.

    Подиндексът на производствените цени на ISM също се повиши неочаквано, като се повиши до 82,1 през януари и разбива прогнозите за по-консервативно увеличение до 77.

    В действителност инфлационният натиск може да продължи да се засилва през следващите седмици, тъй като демократите проправят пътя на президента Джо Байдън да приеме по-голямата част от предложения от него стимул от 1,9 трилиона долара с обикновено мнозинство.

    Положителният напредък на ваксинацията и спадащите случаи на коронавирус също могат да насърчат по-нататъшния растеж на потребителските цени. 7-дневната пълзяща средна проследяваща инфекции с Covid-19 е намаляла с над 130 000 през последните три седмици. Над 33 милиона американци са получили поне една доза от ваксината срещу коронавирус.

    Малко вероятно е ФЕД да се стреми към корекции на настройките на своята парична политика в скоро време, след като Централната банка потвърди обещанието си да продължи да увеличава „своите притежания от държавни ценни книжа с най-малко 80 милиарда долара на месец и обезпечени с ипотечни кредити от агенцията ценни книжа с най-малко 40 милиарда щатски долара на месец, докато не бъде постигнат значителен напредък към целите на Комитета за максимална заетост и ценова стабилност “.

    Независимо от това, по-голямо от очакваното покачване на средните почасови печалби може да засили намаляващите залози в близко бъдеще и да отвори вратата за щатския долар да удължи последните си печалби.

     

    инфлация Фед Covid-19 USD CAD

    Оценка на новината

    0