• Валутна търговия: прогнозата за еврото е мрачна, търговците - силно привлечени от долара

    Валутна търговия: прогнозата за еврото е мрачна, търговците - силно привлечени от долара

    През последните месеци щатският долар се превърна в любимото убежище на пазарите, и когато глобалното икономическо възстановяване настъпи, той може да се окаже лидер и по пътя нагоре.

    Валутна търговия: прогнозата за еврото е мрачна, търговците - силно привлечени от долара

    Търговците са силно привлечени към щатския долар поради високия процент на ваксинации в САЩ, перспективата за силно икономическо възстановяване и вероятността Федералният резерв да започне да затяга паричната политика в кратки срокове. Това е лоша новина за валутната търговия на EUR към USD, тъй като еврозоната се разглежда като изоставаща по отношение на ваксинациите, икономическото възстановяване се смята за все още далечна цел, а още едно намаляване на лихвените проценти е напълно възможно.

    Спадът в EUR / USD от миналия четвъртък под 1.20 за първи път от 1 декември 2020 г. беше изключително важен не само технически, но и психологически момент. Той даде на търговците ясно напомняне, че eврозоната изостава значително от САЩ Обединеното кралство) във ваксинирането на своите граждани срещу коронавирус, и че следователно всяко икономическо възстановяване вероятно ще се забави.

    През последните месеци щатският долар се превърна в любимото убежище на пазарите, и когато глобалното икономическо възстановяване настъпи, той може да се окаже лидер и по пътя нагоре. Както бе споменато по-рано, търговците са уверени, че валутите на страните, които държат лидерски позиции във ваксинирането на своите граждани срещу коронавируса, като САЩ и Великобритания, ще бъдат първите, които ще се възстановят икономически от спада, причинен от пандемията.

    Това означава, че централните банки като Федералния резерв и Банката на Англия също ще бъдат първите, които ще започнат да затягат паричните си политики, може би докато Европейската централна банка все още ще обмисля намаляване на лихвения процент, за да стимулира активността.

    Поглеждайки към данните за следващата седмица, в дневния ред няма много движение на пазара. Акцентите могат да бъдат окончателните германски данни за инфлацията за януари, които се очаква да се покачат до 1,0% след предходните 0,3% спад.

    долар форекс евро Covid-19 Валутна търговия

    Оценка на новината

    5.00