• 4 ефективни показатели за търговия, които всеки търговец трябва да знае

    4 ефективни показатели за търговия, които всеки търговец трябва да знае

    Научете как да планирате стратегията си за търговия на форекс и да станете успешен търговец.

    4 ефективни показатели за търговия, които всеки търговец трябва да знае

    Търговците са склонни да усложняват нещата, когато стартират на форекс пазара. Те често смятат, че сложната търговска стратегия с много движещи се части е по-добрият вариант. Но това далеч не е така.

    Ако тепърва започвате, трябва да потърсите най-ефективните и прости стратегии за идентифициране на сделките и да се придържате към този подход.

    Един от начините за опростяване на вашата търговия е чрез план за търговия, който включва индикатори на диаграмата и няколко правила за това как трябва да ги използвате.

    В съответствие с идеята, че най-простото е най-доброто, има четири лесни индикатора, с които трябва да се запознаете, като използвате един или два наведнъж, за да идентифицирате входни и изходни точки за търговия:

    * Плъзгаща средна стойност;

    * RSI (индекс на относителна сила);

    * Стохастика;

    * MACD (индекс на технически анализ/разлика между две пълзящи средни);

     

    След като търгувате на живо, най-добрият съюзник ще ви бъде прост план с прости правила.

    1. ИЗПОЛЗВАНЕ НА ФУНКЦИОНАЛНИ ПОКАЗАТЕЛИ ЗА ЧЕТЕНЕ НА ГРАФИКИ ЗА РАЗЛИЧНИ ПАЗАРНИ СРЕДИ

    Има много основни фактори при определяне стойността на дадена валута спрямо друга валута. Много търговци избират да гледат на графиките като опростен начин за идентифициране на възможностите за търговия, използвайки валутни индикатори за това.

    Когато разглеждате класациите, ще забележите две често срещани пазарни среди. Двете среди са или вариращи пазари със силно ниво на подкрепа и съпротива, или под и таван, които цената не пробива, или тенденция на пазара, където цената непрекъснато се движи нагоре или надолу.

    Използването на технически анализ ви позволява като търговец да идентифицирате обхвата и тенденциите, и след това да намерите по-високи вероятности за влизане или излизане въз основа на техните показания. Четенето на индикаторите е толкова просто, колкото поставянето им на диаграмата.

     

    2. ТЪРГОВИЯ С ДВИЖИМИ СРЕДНИ

    Един от най-добрите форекс индикатори за всяка стратегия е пълзящата средна стойност. Плъзгащите се средни улесняват търговците при намиране на възможностите за търговия в посока на общата тенденция. Когато пазарът е в тенденция нагоре, можете да използвате пълзящата средна или множество пълзящи средни, за да идентифицирате тенденцията и точното време за покупка или продажба.

    Плъзгащата се средна е начертана линия, която просто измерва средната цена на валутна двойка за определен период от време, като последните 200 дни или година на ценовото действие, за да се разбере общата посока.

    RSI може да се използва еднакво добре в тенденции или вариращи пазари за намиране на по-добри входни и изходни цени. Когато пазарите нямат ясна посока и варират, можете да приемате или купувате, или продавате сигнали, както виждате по-горе. Когато пазарите са в тенденция, става по-очевидно в коя посока да търгувате (една полза от търговията с тенденции) и вие искате да влезете в посоката на тенденцията само когато индикаторът се възстановява от крайности.

    Тъй като RSI е осцилатор, той се нанася със стойности между 0 и 100. Стойността на 100 се счита за свръхкупена и е вероятно обръщане към недостатъка, докато стойността на 0 се счита за свръхпродадена и обръщането към нагоре е нещо обичайно. Ако е открит възходящ тренд, бихте искали да идентифицирате RSI, обръщайки се от показанията под 30 или свръхпродадени, преди да влезете обратно в посоката на тенденцията.

     

    3. ТЪРГОВИЯ СЪС СТОХАСТИКА

    Бавната стохастика е осцилатор като RSI, който може да ви помогне да откриете свръх купена или свръхпродадена среда, като вероятно прави обрат в цената. Уникалният аспект на търговията със стохастичния индикатор са двете линии,% K и% D линия, за да сигнализират за влизането ни.

    Тъй като осцилаторът има същите показания за свръхкупеност или свръхпродажба, просто търсите линията% K да премине над линията% D през нивото 20, за да идентифицирате стабилен сигнал за покупка в посока на тенденцията.

     

    4. ТЪРГОВИЯ С ДВИЖИМАТА СРЕДНА КОНВЕРГЕНЦИЯ И РАЗЛИЧНОСТ (MACD)

    Понякога известен като "царят на осцилаторите", MACD може да се използва добре в тенденции или пазари в тенденция, поради използването му на подвижни средни стойности, осигурява визуално показване на промените в инерцията.

    След като сте идентифицирали пазарната среда като варираща или като търговия, има две неща, които искате да търсите, за да извлечете сигнали от този индикатор.
    Първо, искате да разпознаете линиите спрямо нулевата линия, които идентифицират пристрастие нагоре или надолу на валутната двойка. Второ, искате да идентифицирате кръстосване или кръстосване на линията MACD (червено) до сигналната линия (синьо), съответно за покупка или продажба.

    Подобно на всички показатели, MACD е най-добре съчетан с идентифицирана тенденция или обвързан пазар. След като идентифицирате тенденцията, най-добре е да вземете кросоувъри на линията MACD по посока на тенденцията. Когато влезете в сделката, можете да зададете спирки под скорошната екстремна цена преди кросоувъра и да зададете лимит за търговия на двойна сума, която рискувате.

     

    форекс Търговия индикатори

    Оценка на новината

    0