• Как да изследваме запасите: Ръководство стъпка по стъпка

    Как да изследваме запасите: Ръководство стъпка по стъпка

    Много инвеститори не успяват да приведат ценностите на компанията в съответствие със своите собствените, което е важно за намирането на най-добрата инвестиция.

    Как да изследваме запасите: Ръководство стъпка по стъпка

    Разумните инвеститори не правят често инвестиции без предварително проучване или обосновка защо акциите са привлекателни за покупка. Изследването на запасите в общ смисъл започва с разбирането на три ключови подробности за дадена компания:

    1. Настоящо финансово здраве

    2. Текущо управление

    3. Бъдеща визия и пътна карта

     

    Освен познаването на настоящата и бъдещата позиция на компанията, ефективното проучване на акциите трябва да вземе предвид и следните фактори, които да помогнат на инвеститорите да вземат решение в усилието да постигнат целите и желаната стратегия:

      1. Инвестиционен времеви хоризонт

      Времевият хоризонт е важен, тъй като позволява на инвеститорите да идентифицират кои видове акции могат да се приведат в съответствие с техните цели. Например, много млади инвеститори с дългосрочен хоризонт са готови да поемат по-голям риск, когато става въпрос за инвестиционен портфейл. Този тип лица често предпочитат по-агресивни портфейли, които могат да включват запаси от растеж, които носят по-скъпи оценки.

      2. Нива на риска

      Рисковите връзки се свързват с времевия хоризонт, тъй като инвеститорите използват тези два компонента заедно, за да помогнат да се определи в кои видове акции да се инвестира. Лицата с по-висок риск търсят често акции за растеж като Amazon или Tesla; докато инвеститорите, склонни към риск, обикновено се насочват към акции със стойност, които често носят по-ниски коефициенти P / E. Тези запаси от стойност могат да се считат за подценени и потенциално привлекателни за дългосрочно инвестиране.

      Независимо от инвестиционния стил е важно да се практикува добро управление на риска, така че инвеститорът да може да се възползва от движението нагоре, докато се опитва да минимизира риска от намаляване.

      3. Вид на стоковата индустрия / сектор

      Много инвеститори са запознати с определен сектор на акциите, което потенциално може да улесни проучването на запасите в този сектор. Разбирането на даден отрасъл дава възможност за по-задълбочени изследвания по отношение на променливи входящи данни и нюанси, които често не могат да бъдат извлечени от финансовите отчети.

      4. Разберете фирмения продукт/услуга

      Запознаването с продукта / услугата на компанията ще помогне в по-късната стъпка от анализа на конкурентите. Знанието какво прави продукта/услугата на компанията уникални, което включва фактора на разходите, е от решаващо значение за бъдещите прогнози.

      Много компании предлагат разнообразно предлагане на продукти/услуги, което впоследствие прави тази стъпка по-важна за изследването на запасите. Например, при множество продукти / услуги, инвеститорите трябва да разберат как всяко предложение влияе върху компанията по отношение на разходите, приходите и бъдещия потенциал на всеки.

      5. Финансово отчитане

      Публично търгуваните компании публикуват финансови отчети, които дават количествен преглед на компанията. Те включват съобщения за приходи, които предоставят огромно количество информация за финансовото състояние и резултатите на компанията. От публично подадените отчети на компанията инвеститорите могат да идентифицират потенциални червени знамена / рискове в рамките на компанията, способности за управление, управление на дълга и източници на доходи.

      6. Анализ на конкуренцията и индустрията

      Има редовни случаи, при които компаниите имат преки конкуренти със същите/подобни бизнес модели. Поради това е добра идея за инвеститорите да сравняват и анализират запасите между тези конкуренти, за да открият несъответствия, които могат допълнително да разкрият потенциални инвестиционни възможности.

      Анализът на конкурентите и индустрията се разглежда като очевидно сравнение, което трябва да се направи при изследване на запасите, но може да е разумно да се анализират и други пазари.

      7. Следвайте експерти от бранша

      Чудесен начин за по-нататъшно проучване на акциите е следването на експерти от бранша, като високо ценени анализатори на акции. Тези експерти често публикуват задълбочени проучвания на запасите, които могат да бъдат добър начин за сравнение между индивидуален и експертен анализ. Това също е добър начин за инвеститорите да разширят техниките за анализ на собствения капитал, като проучат подхода на анализатора и какво търсят при вземането на инвестиционни решения.

      8. Изследователски платформи и терминали

      Използването на изследователски платформи и терминали като Bloomberg може да даде на инвеститорите/анализаторите множество допълнителни аналитични инструменти и техники. Те могат да помогнат на инвеститорите за ефективност и достъп до много други финансови пазари и акции за сравнителни цели.

      9. Типове поръчки за запаси

      След като проучването приключи, инвеститорите ще трябва да направят поръчката за закупуване на акциите. Знанието как типовете поръчки работят на фондовия пазар може да помогне на инвеститорите да фокусират по-добре изпълнението на своите стратегии.

      Ликвидността е друга концепция, която може да доведе до различни спредове и цени. Ликвидността на фондовия пазар се отнася до лекотата, при която акциите на компанията могат да бъдат закупени и стабилни, без да се наблюдават големи колебания в цените. Големите компании с висока ликвидност, като Apple Inc, често ще имат по-строги спредове с по-голям обем акции, които могат да се купуват / продават на определена цена.

      10. Брокерски такси

      Важна, но често пренебрегвана част от процеса на инвестиране на акции е тази на брокерските такси или комисионни. Брокерите имат различни такси, така че инвеститорите трябва да се запознаят с таксите, за да избегнат нежелани изненади.

      компания инвестиции запаси ръководство

      Оценка на новината

      0