• Цените на суровия петрол с рязък спад

    Цените на суровия петрол с рязък спад

    Суровият петрол отбелязва ръст с над 15% от началото на годината.

    Цените на суровия петрол с рязък спад

    Спад от 7,62% бележи най-лошия еднодневен спад на цените на суровия петрол WTI. През април 2020г. коронавирусът, блокировките и ценовата война унищожиха търсенето на стоката. 

    Цените на енергията се колебаха, тъй като притесненията относно пускането на ваксини в Европа и повторното въвеждане на блокировки в някои части на Франция засилиха страховете на пазара.

    Освен това укрепването на щатския долар не улесни околната среда за суровия петрол. Dow Jones, S&P 500 и особено технологичният Nasdaq Composite паднаха след решението за лихвения процент на Федералния резерв в сряда. Председателят Джером Пауъл продължи да бъде спокоен по отношение на нарастващите по-дългосрочни доходности на Министерството на финансите, отваряйки вратата за възобновяване на преразпределението на портфолиото.

    WTI може да бъде доста чувствителен към рисковите тенденции, тъй като следва перспективите за растеж в световен мащаб, така че волатилността на фондовите пазари работи, за да засили натиска върху петрола, когато енергийните запаси отслабват. XAU/USD продължи да се разбива, тъй като 10-годишната доходност на Министерството на финансите се покачи с 4,41% до 1,71%, като бързо наближава върховете, наблюдавани за последно към края на 2019 г. Недобивният благороден метал става все по-малко конкурентен в тази среда.

    Насочвайки се към оставащите 24 часа, икономическият календар е доста спокоен с наближаването на уикенда. Като такива пазарите могат да видят известна консолидация. Фючърсите, проследяващи Уолстрийт, са малко променени, тъй като 10-годишният курс на хазната отслабва. 

    WTI проби под нарастващата линия на тенденции от октомври с бърз импулс - вижте графиката по-долу. 50-дневната Simple Moving Average (SMA) и зоната за поддръжка 57.42 - 59.27 се намесиха, за да укротят прогреса в посока надолу. Нарушаването на тези технически акценти може да отвори вратата за по-дълбоко обръщане на цените на енергията. Но в същото време това може да е повратна точка за преразглеждане на върховете от 2019 и 2020 г.

    Цените на златото се понижиха, след като тестваха тавана на бичи модел на падащ клин. Ако XAU / USD продължи да търгува в рамките на този технически модел, може да видим, че благородният метал се насочва обратно към зоната за подкрепа 1658 - 1678 за още един шанс да отскочи. В противен случай нарушаването на обхвата може да отвори вратата за по-дълбоки загуби. 

    спад суров петрол WTI Уолстрийт

    Оценка на новината

    0