• Цените на петрола спаднаха с повече от 1%

    Цените на петрола спаднаха с повече от 1%

    Скоростта на работа на рафинериите в САЩ се е повишила.

    Цените на петрола спаднаха с повече от 1%

    Опасенията за спад в търсенето на гориво отново се появиха, намалявайки печалбите през нощта, предизвикани от заземяването на гигантски контейнеровоз, блокиращ суровите пратки през Суецкия канал.

    Фючърсите на суровия сорт Brent се плъзнаха с 89 цента, или 1,4%, за да се търгуват на 63,52 долара за барел, след като скочиха с 6% за една нощ.

    Американските фючърси на суровия западен тексас (WTI) спаднаха с 87 цента, или 1,4%, за да се търгуват на 63,54 долара за барел, след като през нощта се покачиха с 5,9%.

    По-рано през седмицата цените се сринаха заради притесненията относно по-строгите ''пандемични бордюри'' в Европа. Приземеният кораб в Суецкия канал потенциално блокира 10 танкери, превозващи 13 милиона барела петрол. 

    Търсенето на бензин в САЩ се е подобрило и скоростта на работа на рафинериите се е повишила. Тези фактори, подкрепящи пазара, обаче бяха краткотрайни, дори когато влекачите се мъчеха да освободят заседналия кораб на Суецкия канал.

    „Колкото и да бяха тези фактори (суецко блокиране и търсене в САЩ), това всъщност не решава въпросите, свързани с търсенето, зададени по-рано тази седмица“, каза анализаторът на стоковите суровини на Commonwealth Bank - Вивек Дар.

    „И докато фокусът беше върху Европа, на места като Индия и Бразилия също има нарастващи случаи на COVID-19."

    В сряда Индия отчете най-високия си еднодневен брой нови инфекции и смъртни случаи и заяви, че е открит нов щам на коронавирус.

    Предвид постоянните притеснения за търсенето и падащите цени, нарастват очакванията, че Организацията на страните износителки на петрол и съюзниците, наречени заедно ОПЕК +, ще прехвърлят сегашните си ограничения на предлагането през май на среща, насрочена за 1 април, съобщиха за Ройтерс.

    петрол САЩ Covid-19 Суецки канал

    Оценка на новината

    0