• Най-добрият инвестиционен стратег Дейвид Рош предупреждава за спукване на пазарния "балон"

    Най-добрият инвестиционен стратег Дейвид Рош предупреждава за спукване на пазарния "балон"

    Дейвид Рош сподели, че инвеститорите трябва да бъдат предпазливи.

    Най-добрият инвестиционен стратег Дейвид Рош предупреждава за спукване на пазарния "балон"

    Федералният резерв наскоро изненада пазарите, като повиши инфлационните си очаквания и предложи график за повишаване на лихвените проценти, за да посочи две повишения през 2023 г.

    Дейвид Рош, президент на инвестиционната компания Independent Strategy, заяви, че текущите оценки са „балон“.

    „Що се отнася до фискалните стимули, вероятността комбинацията от свръхспестявания както в жилищния сектор, така и в корпоративния сектор, плюс факта, че ще има повече стимули, ще следи хората доста оптимистично за растежа“, сподели Рош в изявление.

    Докато някои служители на Федералния резерв посочиха необходимостта от придвижване на разговора за намаляване на програмата за закупуване на активи на централната банка, председателят Джером Пауъл предприе мерки за успокояване на пазарите.

    Заедно с безпрецедентния фискален стимул, който вече съществува в подкрепа на икономиката чрез пандемията, двупартийна група депутати сключи сделка за инфраструктурни разходи в четвъртък. Рамката ще включва 579 млрд.долара нови разходи за подобряване на пътищата, мостовете и широколентовите мрежи на страната.

    „Може ли всичко това да бъде разстроено от уплаха на потребителите? Отговорът е да, би могъл, ако по-специално този нов делта вариант на Covid-19 получи действително сцепление в Съединените щати“, добави още Дейвид Рош.

    Фед пазари Covid-19

    Оценка на новината

    5.00