• Какво да очаквате от Джером Пауъл

    Какво да очаквате от Джером Пауъл

    Джером Пауъл ще говори по обширната тема „Икономическите перспективи“.

    Какво да очаквате от Джером Пауъл

    Събитието на годината в централната банка в „Jackson Hole“, организирано от Федералния резерв на Канзас Сити, ще се проведе далеч от живописния фон на Националния парк Гранд Тетон.

    Специализираните наблюдатели на Федералният резерв и участниците на пазара, са готови да анализират внимателно коментарите на Пауъл.

    Кати Бостянчич от Oxford Economics заяви, че Пауъл вероятно „ще предостави допълнителни насоки за постепенното завъртане на политиката към по-малко крайни парични условия“.

    През 2020 г. Пауъл представи новата програма за насочване на средната инфлация на Федералният резерв.

    "В стремежа си да постигнем инфлация, която е средно 2% с  времето, ние не се обвързваме с определена математическа формула, която определя средната стойност", каза Пауъл. През февруари изтича мандатът му, като председател на Фед.

    И докато вече е минала повече от година след края на пандемичната рецесия и акциите са на рекордно високи нива, Пауъл е изправен пред деликатен момент. Икономиката остава силна, въпреки възраждащия се вирус в САЩ и по целия свят. 

    Подобно на икономист от Уолстрийт, Пауъл може да бъде принуден да предложи на централния банкер версия на понижена прогноза за брутният вътрешен продукт. Използването на тази платформа през годините предполага, че ни очаква нещо по-голямо.

    САЩ централна банка Джером Пауъл Федералният резерв businessnews.bg

    Оценка на новината

    0