• Икономистите търсят забавяне на увеличаването на работните места

    Икономистите търсят забавяне на увеличаването на работните места

    Министерството на труда представи месечен отчет за работнитe места.

    Икономистите търсят забавяне на увеличаването на работните места

    Министерството на труда трябва да представи своя месечен отчет за работните места в 8:30 ч. ET в петък сутринта. Ето основните показатели, очаквани от доклада, в сравнение с консенсусните оценки, съставени от Bloomberg:

    Промяна в заплатите извън земеделските стопанства: +725 000 се очаква и +943 000 през юли;

    Безработицата, август: 5,2% очаквани и 5,4% през юли;

    Средна почасова печалба, месечно над месец: 0,3% очаквани и 0,4% през юли;

    Средни почасови приходи, на годишна база: 4,0% очаквани и 4,0% през юли.

    След месеци, свързани с печалби от над 900 000 работни заплати, които не са в селското стопанство, се очаква работодателите да върнат най-малко работни места от май насам. Все пак това ще отбележи осми пореден месец на нетен ръст на работните места и ще доближи общата заетост до нивата преди пандемията.

    Коефициентът на безработица също вероятно е спаднал допълнително, за да достигне дъното от пандемията от 5,2%. Към юли цивилната работна сила все още е намаляла с повече от 3,1 милиона членове от февруари 2020 г. 

    Икономиката е намалила нетно общо 5,7 милиона заплати от началото на пандемията, като тези загуби се възстановяват с бавни темпове в сравнение до бързия спад на работните места през пролетта на миналата година.

    Местното правителство и частното образование заедно добавиха 261 000 работни места през юли.

    Според последните данни, отворените работни места са били рекордно високи през юни, което подчертава несъответствията в търсенето и предлагането, които все още са налице във възстановяващата се икономика.

    Много служители на Фед предложиха да разгледат особено внимателно данните за пазара на труда, за да определят програмата си и кога ще обявят официално намаляването на покупки на активи в кризисна епоха.

     

    САЩ икономика нови работни места businessnews.bg

    Оценка на новината

    5.00