• Хонконг ще инвестира в българската инфраструктура

    Хонконг ще инвестира в българската инфраструктура

    Хонконг иска да инвестира в инфраструктурата на България

    Хонконг ще инвестира в българската инфраструктура

    Хонконг иска да инвестира в инфраструктурата на България. Това съобщи заместник търговски представител на китайския регион в ЕС. Той подчерта, че в момента се провеждат срещи между българските и китайските бизнес партньори.
    „Използваме тази възможност да запознаем нашите бизнес приятели с елементите на китайската култура.”, коментира Сам Хой, търговски представител за ЕС.

    По инициативата „Един пояс-един път” се организира семинар, който ще представи възможностите за бизнес. Тази инициатива е по известна под названието „Новия път на коприната”. Хонконг има важна роля в нея и затова търси и сътрудничество с България. „Новия път на коприната” работи по няколко направления и едно от тях е именно инвестирането в инфраструктурата.

    Хонконг е финансов център на Азия и имаме особени характеристики за функционалност – от една страна сме част от Китай, а от друга сме свободен регион, който има право да поема инициативи. Можем да бъдем мост между Китай и света.”, допълни Хой.
    Хонконг проявява най-голям интерес към оборудването на българските летища и пристанища.

    От 1997-а година Хонконг е специален административен район на Китай. Тъй като е запазил и икономическата си система и валутата си Хонконг се счита за посредник в търговски сделки.

    България Китай Хонконг българска инфраструктура чуждестранни инвестиции в България

    Оценка на новината

    5.00