• 1.4 млн. българи са били в Гърция миналата година

    1.4 млн. българи са били в Гърция миналата година

    Гърция е втората любима топдестинация за българите, след Турция

    1.4 млн. българи са били в Гърция миналата година

    Гърция си остава сред най-предпочитаните места за почивка на българите през 2018-та година, като над 1.4 млн. наши сънародници са били там. Визитите от южната ни съседка в България за същия период са повече от 1,116 млн. Данните бяха обсъдени на работната среща, която министърът на туризма Николина Ангелкова проведе с гръцкия си колега Елена Кунтура. Двете разговаряха в рамките на 19-ата Глобална среща на върха на Световния съвет за пътувания и туризъм (WTTC), която се провежда в Севиля, Испания.

    Туристическото ведомство работи за увеличаване на броя на гръцките туристи, стана ясно още на срещата. Тече маркетингова кампания на гръцкия пазар, в която България се популяризира с възможностите за морски, зимен, СПА и еко туризъм.

    България и Гърция имат общи инициативи за привличане на повече туристи от далечни пазари в региона, посочи министър Ангелкова. Гърция е и сред 11-те страни, включили се в инициативата за създаване на Общ Балкански туристически маршрут. Очаква се той да бъде реализиран до края на 2019 година. 

    Гърция туризъм топдестинация

    Оценка на новината

    0