• Над 60 места за настаняване предлагат допълнителна безплатна нощувка през май и април

  Над 60 места за настаняване предлагат допълнителна безплатна нощувка през май и април

  Министерство на туризма стартира кампанията „Неочаквана ваканция“ в началото на месеца

  Над 60 места за настаняване предлагат допълнителна безплатна нощувка през май и април

  Общо 62 места за настаняване са се присъединили към националната кампания „Неочаквана ваканция“ до момента, съобщиха от туристическото министерство. Инициативата тази година цели да стимулира вътрешния туризъм. Новата й концепция предвижда при две платени нощувки през месеците април и май туристите да получават трета безплатна в хотелите, които се включват в инициативата. За посетителите това е стимул да обиколят повече забележителности, а за хотелиерите - да посрещнат повече гости. Идеята на „Неочаквана ваканция“ е да се удължат активните сезони, да се опознаят нови и малко известни забележителности, а също да се преодолее представата за уикенд пътуванията само в рамките на 2 нощувки.

  Покана към представителите на туристическия бранш да се включат в кампанията веднага е намерила поддръжници, отчитат от министерството.

  Желаещите да се възползват от по-дълга „неочаквана ваканция“ могат да избират от списък с места за настаняване, който е достъпен на сайта на проекта www.neochakvanavakancia.bg. Списъкът е отворен и има възможност да се попълва до края на обявения период. Всеки присъединил се хотелиер става партньор на кампанията. Представителите на бизнеса, които желаят да се включат, трябва да си направят безплатна регистрация и да създадат профил на хотела или къщата за гости.

  На този етап туристите могат да избират сред места за настаняване, които се намират в най-големите ни морски и планински курорти, хотелски комплекси, семейни хотели, къщи за гости, СПА центрове и др. Безплатна допълнителна нощувка предлагат хотелиери в Албена, Банско, Баня, Белоградчик, Габрово, Главан, Гостун, В. Търново, Златни пясъци, Копривщица, Кранево, Обзор, остров Св. Анастасия, Пампорово, Поморие, Приморско, Разлог, Русе, Сандански, Св. Константин и Елена, Слънчев бряг, София, Стара Загора, Стройно, Чирпан и др.

  туризъм Неочаквана ваканция безплатна нощувка

  Оценка на новината

  0