• От 15 май поевтиняват международните разговори и СМС-и в ЕС

    От 15 май поевтиняват международните разговори и СМС-и в ЕС

    Максималната цена за разговор на минута не трябва да надвишава 45 стотинки, информират от Комисията за регулиране на съобщенията

    От 15 май поевтиняват международните разговори и СМС-и в ЕС

    От 15 май започва да се прилага регулация на цените на международните повиквания и на кратките текстови съобщения в рамките на Европейския съюз, съобщават от Комисията за регулиране на съобщенията. След тази дата цените на дребно за мобилни и фиксирани повиквания от една до друга държава в Европейския съюз не трябва да превишават 19 евроцента на минута. Ценовият таван за кратко текстово съобщение в рамките на Съюза ще бъде 6 евроцента.

    Максималната цена в лева с ДДС не следва да превишава 45 стотинки на минута за разговор, и 14 стотинки - за съобщение.

    Ценовите ограничения ще важат за тарифи за  физически лица. Доставчиците на услугите, които ще променят цените за частни клиенти, трябва да информират своите клиенти за това обстоятелство, като публикуват информация на страниците си в интернет и в магазините от търговската мрежа, както и по друг подходящ начин, отбелязват от регулаторната комисия. Необходимо е приложимите цени да се посочват и в сключваните индивидуални договори с потребители.

    максимални цени на разговори и СМС-и в ЕС Комисия за регулиране на съобщенията

    Оценка на новината

    0