• Електронните услуги на агенцията по вписванията с частични спирания през юни

    Електронните услуги на агенцията по вписванията с частични спирания през юни

    Първият етап от планираните спирания ще бъде в следобедните часове на 1-ви юни, когато няма да бъдат достъпни електронните услуги от Имотен регистър, Търговски регистър, Регистър БУЛСТАТ и Регистър на имуществените отношения на съпрузите

    Агенцията по вписванията започва активно надграждане и оптимизиране на системите си, съобщиха от институцията. Порази тази причина електронните услуги на регистрите на агенцията временно ще бъдат с ограничения в достъпа. Като първи етап от планираното оптимизиране, в часовете между 15:00 ч. и 18:30 ч. на 1 юни, събота, както и на 8-9 юни 2019 (събота и неделя) и 15-16 юни 2019 г. (събота и неделя) електронните услуги, предоставяни от Имотен регистър, Търговски регистър, Регистър БУЛСТАТ  и Регистър на имуществените отношения на съпрузите няма да бъдат достъпни.

    Агенцията по вписванията допълнително ще уведоми потребителите на електронните услуги, чрез официалния си сайт, за точното времетраене на спиранията за датите 8-9 и 15-16 юни 2019 година.

    От Агенцията по вписванията уточняват, че периодите и времетраенето, в което ще бъдат ограничени електронните услуги, са съобразени с очакваните натоварвания на системите. Първият етап от планираното оптимизиране на системите е предвиден непосредствено след края на кампанията за деклариране на действителните собственици – 31.05.2019г. и възможно най-отдалечен от пика на кампанията по подаване на годишни финансови отчети – 30.06.2019г.

    До края на годината Агенцията по вписванията ще извърши поетапно действия по оптимизация на хардуера и софтуера на информационните си системи, както и въвеждане на нови функционалности. Всички предстоящи активности целят модернизиране и обновяване на услугите, въвеждане на нов модел за постоянно наблюдение и контрол и повишаване сигурността на работата на информационните системи, съобщават от Агенцията.

    Агенция по вписванията Имотен регистър Търговски регистър Регистър БУЛСТАТ

    Оценка на новината

    0