• За промяна в подхода по Пакета за мобилност призова транспортният министър

    За промяна в подхода по Пакета за мобилност призова транспортният министър

    Следващата седмица министър Росен Желязков кани на среща представители на превозвачите и новоизбраните български евродепутати

    За промяна в подхода по Пакета за мобилност призова транспортният министър

    Трябва да бъде преосмислен цялостният подход по Пакета за мобилност I, тъй като има несъответствие между предвидените мерки в законодателните предложения и начертаните дългосрочни цели в областта на транспорта. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков. Той обсъди с колегите си от Полша, Унгария, Литва и Латвия съвместна стратегия на единомислещите държави членки по Пакета за мобилност I. Срещата се проведе по време на вчерашното заседание на Съвета по транспорт на ЕС, в Люксембург.

    „Приетите на първо четене текстове в Европейския парламент, както и тези от общия подход на Съвета, са напълно неприемлива основа за последващи институционални преговори. Съвместните усилия следва да бъдат насочени към постигане на балансирана и устойчива правна рамка за европейския транспортен сектор“, заяви Росен Желязков пред транспортните министри. Той подчерта, че оценката на последствията на от направените законодателни предложения е крайъгълният камък не само за засилване развитието на Единния пазар, но и за осигуряване на по-добри условия на труд в сектора.

    Следващата седмица министър Росен Желязков ще покани на среща представители на превозвачите и новоизбраните български представители в Европейския парламент. Основната тема на разговорите ще бъдат предстоящите действия и съвместните стъпки по Пакета за мобилност I.

     

    Пакет за мобилност I превозвачи

    Оценка на новината

    5.00