• Румънските шофьори са на второ място по закупени български е-винетки 

  Румънските шофьори са на второ място по закупени български е-винетки 

  Над 184 хиляди е-винетки са продадени на водачи на румънски автомобили от края на миналата година досега

  Румънските шофьори са на второ място по закупени български е-винетки 

  От края на 2018 г. до началото на юни са продадени повече от 184 хиляди електронни винетки на водачи на автомобили с румънска регистрация. Това установи инспекцията на министъра на регионалното развитие Петя Аврамова на "Дунав мост" при Русе. Тя провери работата на Националното тол управление на входа от Румъния и се информира за функционирането на електронната система за таксуване в региона. 
  Общата стойност на продадените електронни винетки за румънски автомобили възлиза на над 4.7 млн. лв., което нарежда Румъния на второ място сред чуждестранните шофьори, закупили наши е-винетки. Преди северната ни съседка се нарежда Турция. 
  От февруари до началото на юни тази година инспекторите на Националното тол управление са проверили над 15 500 румънски граждани, като са наложени 612 компенсаторни такси.
  Румънските водачи предпочитат да купуват винетки от терминали за самотаксуване, информираха служителите на ГКПП „Дунав мост“ в Русе. За улеснение на пътуващите на пункта работят 4 терминала и двe гишета за продажба на е-винетки, на които може да се плати и в брой. В почивните дни с интензивен трафик се организират дежурства на служители на Национално тол управление, говорещи румънски език, които раздават информационни брошури на влизане в България.
  Със започването на летния сезон продажбите на електронни винетки ще се увеличават, коментира министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова. Миналата година Румъния заема първо място сред чуждестранните пазари по брой туристически посещения в България – близо 1.4 милиона, като ръстът спрямо 2017-та година е почти 21 на сто. Аврамова подчерта, че особено през лятото в Балчик, Албена, Златни пясъци, „Св. Св. Константин и Елена“ и Слънчев бряг традиционно идват много румънски гости, затова е добре водачите да използват всички канали за купуване на електронни винетки, като най-удобно е това да бъде направено през интернет – от сайтовете www.bgtoll.bg, www.vinetki.bg и www.А1.bg

  Снимка: Министерство на регионалното развитие и благоустройството 

  Румъния електронни винетки е-винетки тол

  Оценка на новината

  0