• „Галъп интернешънъл“: Нарастващата роля на Китай в света се осъзнава

    „Галъп интернешънъл“: Нарастващата роля на Китай в света се осъзнава

    В България хората, които осъзнават важната икономическа роля на Китай в глобален план, са доста по-малко, в сравнение със страните по света

    „Галъп интернешънъл“: Нарастващата роля на Китай в света се осъзнава

    У нас делът на хората, които виждат колко важна е икономическата роля на Китай, е над една втора. Навсякъде по света обаче тези дялове са много по-високи, показват данните на световната асоциация „Галъп интернешънъл“, предоставени на БНТ.

    В Западна Европа и Северна Америка убеждението, че Китай е важен, достига и над 80%. Не е много по-различно положението в Русия, Южна Америка, Австралия, както и на много други места.

    Попитани дали икономическата роля на Китай е положителна, или отрицателна, хората в по-голямата част от страните по света отговорят положително, а най-скептични – закономерно – са близки или конкурентни страни като Монголия, Иран, Виетнам, Индия, или пък страни, които имат хладни отношения с приятели на Китай – такъв е случаят с Косово, например, допълват от „Галъп интернешънъл“.

    Наскоро у нас се проведе мащабна международна конференция „Пътят напред“, посветена на диалога и перспективите в сътрудничеството между Китай и Балканите.

    Китай световна икономика

    Оценка на новината

    0