• Либерализират международните превози между България и Черна гора

    Либерализират международните превози между България и Черна гора

    Със спогодба между двете държави отпадат разрешителните режими за двустранните и транзитните превози, регламентират се автобусните превози и откриването на редовни линии

    Либерализират международните превози между България и Черна гора

    Либерализират се международните автомобилни превози между България и Черна гора. Това обяви министърът на транспорта Росен Желязков, след като заедно с министъра на транспорта и морските въпроси на Черна Гора Осман Нуркович подписаха спогодба между двете държави. „Със спогодбата отпадат разрешителните режими за двустранните и транзитните превози. Регламентират се условията и реда за извършването на автобусни превози и откриването на редовни линии“, заяви Росен Желязков. По думите му, тази стъпка ще даде необходимата основа за подобряване на ефективността на превозите и нарастване на туристическия поток.

    „Присъединяването на Западните Балкани към ЕС бе приоритет, по време на българското председателство на Съюза. Това е политика за интеграция на Балканския полуостров, за една по-сигурна Европа, Европа с по-добра свързаност, за да може да се облекчи свободното движение на стоки и товари“, каза още министър Росен Желязков. Той поздрави своя колега за напредъка в преговорите на Черна Гора за присъединяване към ЕС.

    От своя страна министър Осман Нуркович заяви, че споразумението ще окаже най-голямо влияние върху такъв сериозен икономически отрасъл, какъвто е международният превоз на пътници и товари. Министър Нуркович изрази увереност, че ще продължат интензивните отношения между двете държави и в други области на транспорта.

    транспорт Черна Гора превози

    Оценка на новината

    0