• Стартира инициативата „Денят за вас“ на министерството на туризма

    Стартира инициативата „Денят за вас“ на министерството на туризма

    Началото на инициативата е от община Бургас на 25 юни с вход свободен за 10 емблематични туристически обекта

    Стартира инициативата „Денят за вас“ на министерството на туризма

    Министерството на туризма стартира инициативата „Денят за вас“, която ще започне с осигуряването на безплатен достъп  за 10 емблематични туристически обекта на територията на община Бургас на 25 юни. Проектът предвижда в един ден през лятото всички музеи и други туристически обекти на територията на дадена община да са с вход свободен, съобщават от туристическото ведомство.

    Така ще бъде надграден и обогатен основният морски туристически продукт и гостите и жителите на общината ще могат да се запознаят с богатото наследство в съответния регион, изтъкват от ведомството. 

    Проектът е част от кампанията „Естествено в България“, подкрепена от местните власти и бизнеса, за стимулиране на вътрешния туризъм.

    Община Бургас първа ще отвори вратите на музеите си като част от инициативата. На 25 юни с вход свободен ще са 10 емблематични туристически обекта за морската община. Авиомузей Бургас, Къща-музей „Петя Дубарова“, Музей на остров „Св. Анастасия“, Исторически музей, Етнографски музей, Археологически музей, Природонаучен музей, Туристически комплекс „Акве Калиде“, Културен център „Морско казино“ и Бургаска художествена галерия „Петко Задгорски“ ще посрещат безплатно туристи през целия ден. В инициативата „Денят за вас“ ще се включат и редица други морски общини.

    На 11 юли в Китен посещението на експозицията за подводна археология „Тайни на морското дъно“ също ще бъде безплатно за гостите и гражданите на града. Община Приморско, която ще се присъедини към проекта на 2 септември 2019 г., е анонсирала, че ще осигури свободен достъп на туристи до: Тракийско скално светилище „Бегликташ“, Исторически музей-Приморско, Експозиция „Българската Ясна поляна“, с. Ясна поляна.

    В Поморие „Денят за вас“ ще се проведе на 6 септември с атракциите на Исторически музейя „Тракийска гробница“ и Музея на солта. На 21 септември обектите към Исторически музей-Балчик също ще бъдат с вход свободен.

    Инициативата е отворена и към нея могат да се присъединят и други общини както по Черноморското крайбрежие, така и във вътрешността на страната.

    безплатно вход свободен Денят за вас туризъм

    Оценка на новината

    0