• България и Монголия искат засилване на икономическото сътрудничество

    България и Монголия искат засилване на икономическото сътрудничество

    Българският икономически министър Емил Караниколов се обяви за организирането на бизнес форум, който да се проведе успоредно със заседанието на междуправителствената комисия

    България и Монголия искат засилване на икономическото сътрудничество

    За задълбочаване на търговско-икономическото сътрудничество се обявиха икономическия министър Емил Караниколов и вицепремиерът на Монголия г-н Енхтувшин. Двамата се срещнаха в Улан Батор, където се провежда Седмото заседание на Българо-монголската междуправителствена комисия за икономическо, търговско и научно-техническо сътрудничество.

    Министър Караниколов изтъкна, че стокообменът от 2.1 млн. долара за 2018 година не отговаря на възможностите на двете страни. По думите му, желанието на българската страна е да бъдат набелязани реални стъпки за засилване на двустранното сътрудничество, взаимната търговия, както и с цел разкриването на нови възможности.

    Икономическият министър проведе среща и с министъра на образованието на Монголия - г-н Ендонперенлей. Той посочи, че монголското правителство отдава голямо значение на визитата на българския министър и очаква отлични бъдещи резултати.

    От своя стана, министър Караниколов беше категоричен, че  основни приоритети в разговорите между двете страни трябва да са образованието и науката, защото те ще доведат до бъдещи икономически резултати. Българският министър се обяви за успоредно организиране и на бизнес форум, заедно с провеждането на междуправителствената комисия, който, по думите му, още повече ще благоприятства  за развитието на двустранните икономически отношения.

    Търговия бизнес форум стокообмен Монголия Емил Караниколо световна икономика

    Оценка на новината

    0