• Румен Радев: Туристическото министерство трябва да е по-активно в Китай

    Румен Радев: Туристическото министерство трябва да е по-активно в Китай

    Един от водещите турооператори в света – китайската корпорация Ctrip Corporation“, е предложила да качи най-атрактивната туристическа информация за България безплатно на своята онлайн платформа

    Румен Радев: Туристическото министерство трябва да е по-активно в Китай

    Необходим е цялостен подход и много сериозна организация в България, за да засилим сътрудничеството си с Китай в областта на туризма. Това заяви държавният глава Румен Радев, след като се срещна с главния изпълнителен директор на китайската туристическа корпорация Ctrip Corporation Джейн Цзе Сун. Компанията е сред водещите туроператори в света и държавният глава посети централата й в Шанхай в рамките на държавното си посещение в Китай.

    Според президента, българското министерство на туризма трябва да бъде по-активно и да търси контакт с огромни туристически компании като Ctrip Corporation, която е номер едно в света по онлайн платформа и брой активни потребители. Необходимо е да се подобрят туристическите пакети, нужна е и по-голяма реклама по отношение на привличането на китайски туристи у нас, смята държавният глава. Годишно 27 хиляди китайски туристи избират да почиват в България, в сравнение със стотиците хиляди, посещаващи други страни от Централна и Източна Европа, което налага както подобряването на туристическите пакети, така и по-активна реклама, смята държавният грава. Румен Радев благодари за предоставената възможност от Ctrip Corporation страната ни безплатно да подаде най-атрактивната информация за туристическите услуги, които предоставя България, както и за готовността  й да я включи в своята онлайн платформа.

    Президентът покани Джейн Цзе Сун да посети страната ни заедно със своя екип и да участва в експертна конференция за засилване на партньорството в областта на туризма, което да доведе и до споразумение между компетентните институции на двете държави.

    По-рано през деня българският президент изнесе лекция в Шанхайския университет „Джао Тонг“. В рамките на посещението си държавният глава разгледа българския изследователски център във висшето училище, който работи за разширяване на двустранното партньорството в областта на културата и образованието. Преди 2 години в УНСС беше открит Българо-китайски център за научноизследователски програми и обмен на студенти между България и Китай. Държавният глава изрази надежда, че все повече политици ще се срещат със студентите, за да получат и тяхната гледна точка за решенията, които ще определят бъдещето на младите хора.

     

    Снимка: Прессекретариат на Президента

    Китай туризъм сътрудничество президент Румен Радев Ctrip Corporation

    Оценка на новината

    0