• „Агрополихим” разширява завода си край Девня

    „Агрополихим” разширява завода си край Девня

    Компанията ще инвестира близо 26 млн. лв. в производството си, и ще бъдат разкрити 12 нови работни места

    „Агрополихим” разширява завода си край Девня

    Министърът на икономиката Емил Караниколов връчи сертификат за инвестиция клас А на „Агрополихим” АД по реда на Закона за насърчаване на инвестициите, съобщиха от ресорното министерство. Проектът е свързан с разширение на съществуващото стопанство за съхранение на течен амоняк, а размерът на инвестицията възлиза на близо 26 млн. лв. Ще бъдат разкрити 12 нови работни места.

    Инвестиционният проект ще бъде реализиран в промишлената зона на град Девня и ще осигури на дружеството възможност за обезпечаването на производството на минерални торове с основна суровина. Планирано е производството да започне през юли следващата година. Основната дейност на „Агрополихим” е свързана с производството на азотни, фосфорни и комбинирани торове, амоняк, соли и сгъстени газове. Дружеството извършва и лабораторно-изпитателна дейност.

    Министър Караниколов заяви, че предстои да бъдат сертифицирани 70 проекта по Закона за насърчаване на инвестициите. Общият размер на планираните инвестиции е за над 1.5 млрд. лева, като се очаква да бъдат разкрити над 7000 нови работни места.

     

    Снимка: Пресцентър на Министерство на икономиката

    минерални торове Закон за насърчаване на инвестициите Девня Емил Караникоров сертификат за инвестиции клас А Агрополихим

    Оценка на новината

    0