• С над 20% са се увеличили полетите у нас през юли

    С над 20% са се увеличили полетите у нас през юли

    През летния период трафикът над страната нараства и на ден се обслужват около 3300 полета, отчитат ръководителите на въдушното движение

    С над 20% са се увеличили полетите у нас през юли

    С 20.04% са се увеличили вътрешните полети у нас през юли, сравнено със същия месец на 2018 година. Държавно предприятие „Ръководство на въздушното движение", или BULATSA (Bulgarian Air Traffic Services Authority), е обслужило 99 605 полета през юли, като вътрешните излитащи и кацащи са 2055. Международните излитащи и кацащи полети са 12 693. Увеличение има и при обслужените прелитащи над България въздухоплавателни средства, които са 84 857.

    През летния период трафикът над страната нараства и на ден се обслужват около 3300 полета в това число прелитащи, излитащи и кацащи, отчитат ръководителите на въздушния трафик.

    В натоварените дни, на работно място „Контрол” (което обслужва прелитащия трафик) се откриват около 10-12 сектора, като всяка двойка ръководители на полети контролира около 10 прелитащи самолета едновременно. В пиковите моменти те могат да нараснат до 16, а общата бройка въздухоплавателни средства в небето над България в даден момент може да достигне до 130 самолета, става ясно още от данните, изнесени от BULATSA.

    От началото на годината до сега увеличението на въздушния трафик над България е с 1.17%, като се очаква тенденцията да продължи

    Полети BULATSA ДП РВД Ръководство на въздушното движение въздушен трафик

    Оценка на новината

    0