• България ще търси сътрудничество с Южна Корея при продуктите с висока добавена стойност

    България ще търси сътрудничество с Южна Корея при продуктите с висока добавена стойност

    Председателят на Българската  търговско-промишлена палата Цветан Симеонов и заместник-министъра на икономиката Лъчезар Борисов обсъдиха темите, които ще бъдат поставени по време на заседанието на Българо-корейския комитет за икономическо сътрудничество на 11 септември в Сеул

    България ще търси сътрудничество с Южна Корея при продуктите с висока добавена стойност

    Председателят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов разговаря със заместник-министъра на икономиката Лъчезар Борисов, информираха от браншовото обединение. Двамата разискваха темите, които ще бъдат поставени по време на втората сесия на Българо-корейския комитет за икономическо сътрудничество, която трябва да се състои на 11 септември в Сеул. Цветан Симеонов вече проведе среща с Н.Пр. Джингю Джънг, посланик на Република Корея в София.

    Борисов и Симеонов се споразумяха сред темите на предстоящата двустранна сесия да се включи сътрудничество между България и Корея в областта на инвестициите в производства на продукти с висока добавена стойност.

    Беше отбелязано също, че България трябва да се възползва в по-голяма степен от преимуществата, които предлага споразумението за свободна търговия между ЕС и Корея.

    Заместник-министърът подчерта, че български традиционни продукти имат много обещаваща реализация на корейския пазар – вино, розово масло, козметика, храни, но изискват реклама на пазара. Според него, двете страни трябва да работят и за по-добра логистична свързаност, за да се улеснят инвестициите и туристическият обмен.

     

    Снимка: БТПП

    инвестиции БТТП Лъчезар Борисов Цветан Симеонов продукти с висока добавена стойност Българо-корейски комитет за икономическо сътруднич

    Оценка на новината

    0