• Туристическият министър: Надяваме се летният туризъм да достигне миналогодишното ниво

    Туристическият министър: Надяваме се летният туризъм да достигне миналогодишното ниво

    Ангелкова отчете 15% ръст на нощувките от българи в Албена за периода април-юни

    Туристическият министър: Надяваме се летният туризъм да достигне миналогодишното ниво

    Очакваме летният сезон да е в рамките на прогнозите ни, които направихме в началото на годината и се надявам да  достигнем нивата от миналата година. Това заяви туристическият министър Николина Ангелкова по време на тържествата по случай 50-годишния юбилей на ваканционно селище Албена.

    За периода април-юни 2019 г. по данни на НСИ в Албена се отчитат 15% ръст на годишна база на отседналите българи в местата за настаняване с поне 10 легла, информира министърът. В броя на нощувките им се отбелязват 27 на сто ръст, както и над 31% ръст в приходите от тях. За първия летен месец в курорта са реализирани общо близо 278 хил. нощувки, като приходите от тях приближават 15 млн. лв.

    Министерството на туризма насърчава националните курорти като средища за разнообразни видове туризъм през цялата година, стана ясно още от думите на Николина Ангелкова. „Вярвам, че с новите промени в законовата рамка в сектора тяхната дейност ще стане много по-ефективна и целенасочена не само към определен фокус туристи и отделни пазари, но и към прилагане на все по-иновативни продукти и форми на обслужване”, заяви още министърът на туризма. Според нея, с добрата си спортна зала за практикуване на 42 вида спорт, както и с новооткритата конферентна зала „Перуника хол“, комплекс „Албена” има огромен потенциал и за разнообразни събития през останалите месеци на годината. Ангелкова добави още, че министерството на туризма ще е една от първите институции, която ще се възползва от иновативната конферентна зала и ще проведе следващия си Национален съвет именно в нея. „През годините курортът разви и обогати многократно предлаганите услуги”, допълни министърът.

    Заедно с управителния съвет на „Албена“ АД тя постави капсула на времето с послания към бъдещите поколения, която ще бъде отворена след  50 години.

     

    Снимка: Министерство на туризма 

    туризъм Албена Николина Ангелкова летен сезон юбилей Перуника хол

    Оценка на новината

    0