• Европейският ден на труда вече и онлайн

    Европейският ден на труда вече и онлайн

    На 17 септември, когато се отбелязва Европейският ден на труда, Агенцията по заетостта за първи път ще проведе онлайн борса

    Европейският ден на труда вече и онлайн

    На 17 септември, когато освен Денят на София се отбелязва и Европейският ден на труда, Агенцията по заетостта ще представи за първи път и онлайн платформа за участие. Това е нова възможност за търсещи работа лица и работодатели от цяла Европа да се регистрират, свързват и комуникират напълно безплатно, без да е необходимо присъствието им на място.

    Провеждането на онлайн борса, успоредно с такава на място, е иновативен за България подход, чрез който се очаква събитието да обхване възможно най-широк кръг от потребители, надяват се от агенцията. Основната цел на организаторите е да бъде привлечен интересът на чужди граждани към българските работодатели, както и на българи, които работят зад граница, но биха се завърнали обратно в родината.

    Онлайн събитието вече е достъпно на следния адрес: https://www.europeanjobdays.eu/en/events/european-online-job-day-sofia-2019 и е отворено за предварителна регистрация както на работодатели, така и на търсещи работа лица.

    С регистрацията си в онлайн платформата работодателите имат възможност сами да заявяват работни места, както и да управляват целия процес по наемане. Търсещите работа пък могат да проучат и подберат най-подходящата за тях позиция и да кандидатстват за нея, а при одобрение от страна на работодателя отново в рамките на платформата да получат покана за участие в онлайн интервю, информират от Агенцията по заетостта. В деня на борсата двустранна чат-система с възможност за аудио и видео връзка ще позволява онлайн комуникация в реално време между търсещи работа, работодатели и EURES съветници от различните европейски държави.

    Събитието на място ще се проведе в хотел „Рамада София” от 9:30 до 17:00 ч., като с щандове ще участват EURES представители от Германия, Дания, Естония, Кипър, Финландия, Холандия, Чехия, Испания, Италия, Полша, Румъния, Словакия, Словения и Швеция.

    Агенция по заетостта Европейски ден на труда онлайн трудова борса EURES

    Оценка на новината

    0