• Българо–индонезийски бизнес форум ще се проведе в София

    Българо–индонезийски бизнес форум ще се проведе в София

    Във форума, който ще се състои на 16 септември, ще се включи и министърът на външните работи на Индонезия

    Българо–индонезийски бизнес форум ще се проведе в София

    Българо–индонезийски бизнес форум с участието на министъра на външните работи на Република Индонезия Н.Пр. г-жа Ретно Марсуди, ще се проведе на 16 септември в София. Българската търговско-промишлена палата, съвместно с Индонезийската търговско-промишлена палата и Посолството на Индонезия в София, са организаторите на събитието. 

    Министър Марсуди ще бъде придружена и от бизнес делегация, представляваща секторите: транспорт и логистика, минно дело, информационни технологии, енергетика, търговия, хранително-вкусова промишленост – производство и търговия на палмово масло, кафе, чай и др.

    Индонезия е перспективен търговски партньор на България сред страните от Югоизточна Азия, изтъкват от БТТП. Тя е сред държавите-основателки на Асоциацията на страните от Югоизточна Азия (АСЕАН) и се стреми към водеща позиция в нейните рамки. Страната е и активен член на Азиатско-тихоокеанското икономическо сътрудничество (АПЕК). Индонезия играе активна роля и в икономическото партньорство между АСЕАН и страните от ЕС в рамките на Форума Азия-Европа (АСЕМ).

    Индонезия е една от най-богатите на природни ресурси страни в света. Индонезийският износ за света се състои основно от газ и нефт, електрически уреди, дървесина, текстил, каучук, докато вносът включва основно машини и оборудване, химически продукти, горива, храни.


    Снимка: архив, МВнР

    Индонезия бизнес форум БТТП АСЕАН Ретно Марсуди

    Оценка на новината

    0