• България и Индонезия разширяват обмена в информационните технологии, образованието и туризма

    България и Индонезия разширяват обмена в информационните технологии, образованието и туризма

    За първите четири месеца на 2019 година стокообменът между България и Индонезия е нараснал с над 300 % спрямо същия период на 2018 г.

    България и Индонезия разширяват обмена в информационните технологии, образованието и туризма

    Съществува голям потенциал за задълбочаване на сътрудничеството между България и Индонезия в секторите на информационните технологии, земеделието, туризма и образованието. Това беше общата позиция на президента Румен Радев и индонезийския министър на външните работи г-жа Рътно Марсуди, която е на официално посещение у нас, предаде пресцентърът на държавния глава.

    За първите четири месеца на настоящата година стокообменът между България и Индонезия е в размер на 130.5 млн. щ. д., което е ръст от 322 % спрямо същия период на 2018 г. Президентът Радев и министър Марсуди бяха единодушни, че тази възходяща тенденция е добра база двете държави да разширят партньорството си в повече сектори и да се фокусират върху увеличаване на двустранните инвестиции и съвместно излизане на трети пазари. Наред със стимулирането на икономическите връзки, двамата държавници подчертаха, че е важно и насърчаването на културния и образователен обмен, както и туризма между двете страни

    Борбата с тероризма и противодействието на радикализацията на маргинализирани обществени групи и религиозната толерантност, също бяха сред темите на разговора. Според българския президент прилаганите мерки на европейско ниво очевидно са закъснели, предвид слабата интеграция на второ и трето поколение имигранти, които участват в терористични актове. Обсъдено беше и задълбочаването на сътрудничеството между службите за сигурност и обменът на информация между България и Индонезия.

     

    Снимка: Прессекретариат на Президента на Република България 

    земеделие образование Индонезия информационните технологии Румен Радев Рътно Марсуди икономически връзки двустранни инвестиции туризъм

    Оценка на новината

    0