• АББ откри петия си завод в България

    АББ откри петия си завод в България

    Инвестицията ще разкрие над 400 нови работни места         

    АББ откри петия си завод в България

    АББ официално откри петата си производствена база в България. Заводът се намира в Петрич. На церемонията присъства министър-председателят Бойко Борисов.

    Новата производствената база в Петрич ще произвежда продукти за електроснабдяване и електрообзавеждане, и ще разкрие над 400 нови работни места. През 2018 г. АББ започна изграждането на нов завод в Петрич, което бележи втората голяма инвестиция на компанията в региона.

    „Вие сте дошли по „Струма“, видели сте десетки багери, валяци, които продължават да доизграждат магистралата до Кресна. Така че Петрич ще стане на един час път от София“, заяви премиерът Борисов, поставяйки акцент върху развитието на инфраструктурата в региона.  

    АББ е иновативна технологична компания с обширно портфолио за дигиталните индустрии и с над 130-годишна история в иновациите. Компанията е член на Германо-Българската индустриално-търговска камара от 1995 г., към момента има над 2800 служители у нас като оперира с централен офис в София и петте клона в страната.

    След церемонията в новия завод министър-председателят Бойко Борисов разгледа археологическите проучвания на един от най-значимите археологически обекти „Античен град Хераклея Синтика“, който се намира в местността „Рупите“. На терен екипът от специалисти показа на премиера Борисов впечатляваща стена на 2400 години, до която са достигнали археолозите.

     

    Снимка: Пресцентър на Министерски съвет 

    нов завод Петрич АББ Хераклея Синтика Рупите електроснабдяване електрообзавеждане

    Оценка на новината

    5.00